Tidsafhængig belysningsstyring på tværs af rum: DALI-2 COMPACT APC20-tilstedeværelsessensor

APC-tilstedeværelsessensorer i ESYLUX COMPACT-serien muliggør decentraliseret automatisering på tværs af rum med op til 64 armaturer i op til 16 lysgrupper via deres integrerede DALI-2-styreenhed – kombineret med BMS-tilstedeværelsessensorer som inputenheder og uden behov for et building management system. Med APC20-tilstedeværelsessensorer introducerer ESYLUX et nyt specifikationsniveau med ekstra specialfunktioner.

 

Styring baseret på ugedag og tid på dagen

I mange tilfælde giver tidsafhængig styring mulighed for mere behovsbaseret automatisering, hvilket ofte er mere energieffektivt. APC20-tilstedeværelsessensorer kan derfor aktivere eller ændre funktioner og parametre afhængigt af ugedag og tid på dagen. Det betyder f.eks., at forskellige driftstilstande, orienteringslys for sikkerhed og scenarier kan aktiveres på bestemte tidspunkter. Standbytilstand for DALI-drivere kan også slås helt fra via en separat sensorudgang for at spare energi.

 

Sværmfunktion for ekstra komfort i åbne kontorlandskaber

Personer, der sidder alene ved et skrivebord i et åbent kontorlandskab, arbejder ofte i et isoleret lysområde, som kan være ubehageligt både mentalt og for øjnene. Sensorens sværmfunktion forhindrer dette. Når sværmfunktionen aktiveres, dæmper APC20-sensorerne belysningen i tomme områder af rummet til behagelig grundbelysning, der reducerer lysstyrkekontrasterne. Belysningen slukker først helt, når den sidste person har forladt kontoret.

 

Centrale funktioner til standardiseret overstyring

APC-tilstedeværelsessensorer styrer hver enkelt lysgruppe inden for DALIs rækkevidde individuelt ved hjælp af ekstra BMS-tilstedeværelsessensorer. Dette muliggør overstyring via en 230 V- eller DALI-2 trykknap. De nye APC20-sensorer har også tænd og sluk på tværs af grupper via en central funktion med justerbar lyseffektivitet. Det betyder f.eks., at rengøringspersonale, der kommer sent om aftenen eller tidligt om morgenen, kan tænde lyset via den centrale trykknap og arbejde med maksimal belysning.

Ligesom APC10-tilstedeværelsessensorerne kan APC20-varianterne også skifte grupper fleksibelt og desuden styre dem baseret på tidspunkt og ugedag. Variable scenarier og tilsvarende forskellige gruppetildelinger af DALI-enheder gør det nemt at justere funktioner og parametre, så de passer til forskellige anvendelser. APC-tilstedeværelsessensorer fra ESYLUX har også integreret strømforsyning og integreret 16 A relæ til omskiftning af HVAC-systemer eller ekstra belysning. Sensorerne fås med et samlet detekteringsområde på 8, 24 eller 32 m i diameter og muliggør enkel konfiguration af hele systemet via smartphone.

 

Læs mere om APC20 fra ESYLUX her: https://www.esylux.dk/innovationer/lysstyring-med-dali-2