En intuitiv måde at overstyre intelligent automatisering på: DALI-2 trykknapper fra ESYLUX

Hvis du vil have mere end bare TÆND/SLUK-funktionalitet til belysning i kontorer, uddannelsesinstitutioner og medicinske faciliteter, så er der ikke noget bedre valg end industristandarden DALI-2. Tilstedeværelsessensorer til DALI-2 giver ikke blot behovsstyret tænd/sluk af lys, men reducerer også energiforbruget via tilstedeværelses- og dagslysafhængig konstantlysregulering. ESYLUX har nu udviklet den DALI-2-certificerede trykknap, der giver en fleksibel måde at overstyre intelligent automatisering på, og den er kompatibel med 55 mm rammer fra de kendte producenter.

Op til otte separate trykknapper med individuel mærkning

I alt fire trykknapvarianter har op til otte individuelle trykknapper, som, på typisk vis for DALI-2, kan tildeles op til tre funktioner ved at konfigurere gennem styreenhedens brugerflade. Disse funktioner omfatter TÆND/SLUK, dæmpning op og ned og aktivering af individuelle scenarier. Der findes en skabelon på ESYLUX-websitet til mærkning af trykknappernes hovedfunktion, så installatører og slutbrugere nemt kan oprette etiketter med symboler til standardfunktioner eller scenarier.

Nem genoptagelse af energieffektiv automatisering

Et vigtigt aspekt ud fra et energieffektivitetsperspektiv er, at manuel dæmpning eller overstyring med DALI-2-scenarier normalt stopper energibesparende lysstyring. Men med DALI-2-løsninger fra ESYLUX kan genoptagelse af automatisering tildeles til en individuel funktion for en trykknap. Til manuel dæmpning har APC-tilstedeværelsessensorer en ekstra funktionsmulighed: Manuel dæmpning overstyrer, men stopper ikke automatiseringen – i stedet justerer den lysstyrkeværdien for lysstyringen, og automatiseringen fortsætter med at køre baseret på denne nye værdi.

APC-tilstedeværelsessensorer til DALI-2 fra ESYLUX giver decentral styring i flere rum af op til 16 lysgrupper ved hjælp af en integreret styreenhed og busstrømforsyning. Enhedens funktioner og parametre kan justeres, så de passer til forskellige anvendelser via fleksibel TÆND/SLUK af grupper. De nye DALI-2 trykknapper fra ESYLUX kan også bruges i centraliserede building management systems (BMS) fra tredjepartsleverandører på grund af interoperabilitet på tværs af industristandardens producenter.

Om ESYLUX – Performance for Simplicity

ESYLUX udvikler, producerer og distribuerer intelligente automatiserings- og belysningsløsninger, der giver forbedret livskvalitet og energieffektivitet i kontorbygninger, uddannelsesinstitutioner og sundhedsbygninger. Folks krav og behov er centrale for virksomhedens aktiviteter. ESYLUX sætter særligt pris på den nemme anvendelse af sine produktløsninger. ESYLUX’ kunder og partnere omfatter grossister, el-installatører, el- og belysningsrådgivere samt arkitekter, der har tillid til vores mere end 50 års markedserfaring og den personlige, specialiserede rådgivning fra ESYLUX-eksperterne. Desuden opfylder ESYLUX de højeste kvalitetsstandarder inden for forskning, udvikling og produktion på sin tyske facilitet i Ahrensburg. Vores salgsorganisation er global: ESYLUX opererer i samarbejde med erfarne handelspartnere og er repræsenteret af talrige distributionsfirmaer i Europa, Asien og Oceanien.

Du kan finde flere oplysninger på http://www.esylux.dk