Flash Light Group A/S

Psykiatrisk Center Amager oplever fordelene ved Ewindow og simuleret dagslys

Ewindow er, på både de åbne og lukkede afsnit, monteret i opholdsrum, hvor der i forvejen er lysskakter, men hvor man i højere grad ønskede at kunne styre lysindfaldet.

Resultatet er, i den første fase, blevet til små opholdsrum, som indbyder til ro, positiv energi og velvære med de aktiviteter, som rummet tilbyder. ”Fra at være små mørke nicher på de forskellige afdelinger, er der nu opstået små oaser, som brugerne er blevet rigtig glade for at opholde sig i”, fortæller Lars Repholtz Hassert, elektriker, Center for
Ejendomme på Psykiatrisk Center Amager. ”Vi kan se forskellen i brugen af de rum, hvor vinduet endnu ikke er monteret. Rummene med simuleret dagslys bliver foretrukket og langt hyppigere benyttet end rummene uden,” fortsætter han. 

Specielt på de lukkede døgnafsnit, var der et ønske om en vandalsikret løsning. Dette blev løst ved at tilføje et transparent, beskyttende plexiglas front til det eksisterende Ewindow armatur.

På afdelingen for ældre psykiatriske patienter, bemærkede en af de ansatte; ”Det er som at blive fyldt med lys fra oven, når man sidder under de nye vinduer.” Hun havde netop talt med en patient om vinduet, mens de sad i et af opholdsrummene. ”Patienterne bemærker, at der er direkte hul til himmelen i opholdsrummet,” fortæller hun.

Installationen af Ewindow har været en stor succes.
Psykiatrisk Center Amager er blevet så glade for Ewindow, at de allerede har ønsker og idéer til yderligere placeringer, hvor det simulerede dagslys vil kunne gøre en forskel. ”Specielt i ECT rummene, hvor der behandles med elektrochok terapi og i de tilstødende opvågningsstuer, vil det kunne gøre en stor forskel for patienterne, at blive modtaget og behandlet i et rum med det beroligende lys, som Ewindow giver,” fortæller Lars Rephotz Hassert.

Hans Danielsen har en plan for, hvordan alle i regionen kan få glæde af det simulerede dagslys. ”Når vi indfører noget nyt, som f.eks. Ewindow, fortæller vi om alle fordelene. Folk lytter høfligt og fortsætter med deres gøremål. Men hvis de kan se lyset i virkeligheden, ændrer de sig.” Denne opdagelse har Psykiatrisk Center Amager gjort og den simple styring af det simulerede dagslys har understøttet det positive indtryk og udbytte.