LED-strip skaber billig, fleksibel og miljøvenlig orienteringslys på byggepladsen

Ny LED-strip skaber billig, fleksibel og miljøvenlig orienteringslys på byggepladsen

 

Under arbejdet på at renovere Stadionkvarteret i Glostrup bemærker byggeleder hos Enemærke & Petersen, Tom Patrick Bærnthsen og et par kollegaer, hvor besværligt og tidskrævende det er at flytte og montere orienteringslys, hvor man bl.a. må bruge trækvogne for at fragte lysstofrørene. En dag ser de, at ThyssenKrupp, der installerer alle elevatorerne, bruger LED-kæder som orienteringslys i elevatorskaktene.

”Da vi ser, hvor enkelt det kan gøres, ringer jeg til Bright A/S, som vi i forvejen kender. Det bliver starten på en konstruktiv dialog, hvor vi i samarbejde får tilpasset Glorie LED-strips, der opfylder kravene med slagfaste stik, 10 meter UV-bestandig tilslutningsledninger, IP 67 godkendelse så de overholder krav om vand og kan bruges udendørs. De ændrer Lumenpakken fra 3.000 til 4.000 lumen, da det giver den bedste belysning for os. Med i LED-strips løsningen får vi oven i købet en holdbarhed, som de gamle armaturer ikke har. Går der en pærer i de gamle armaturer, går lyset i hele armaturet, mens der kun ryger en meter af LED-kæden, som vi i øvrigt selv kan reparere,” fortæller Tom Patrick Bærnthsen.

Spar på strømmen og få en mere miljøvenlig løsning

Hos Bright A/S estimerer Salgscontroller, Rasmus Edahl, at der kan spares ca. 500-1.000 kr. i strøm om året pr. 50 meter rulle ved at bruge Glorie LED-strip alt efter om man sammenligner med enkelt eller dobbeltrørs lysstofarmaturer. ”Hvis man sparer 1.000 kr. pr. år pr. 50 meter LED orienteringslys, så bliver det jo hurtigt til noget på en stor byggeplads. Og da LED bruger mindre strøm, sparer man også på CO2 udledningen, noget der bliver stadigt vigtigere for vores kunder,” siger Ramus Edahl.