På Urban Rigger skal alt gå op i en højere, bæredygtig enhed – også LED orienteringslyset monteret i gelænderne

Den første Urban Rigger 1.0 med 9 containere monteret på den flydende betonponton blev opført som en prototype for tre år siden. Det faldt så godt ud, at der nu står yderligere 60 nye containerhjem klar til studerende, der har brug for en studenterbolig tæt på byen med havneudsigt, fællesrum og -terrasse og adgang til havnebad. De 72 lejligheder bliver stort set selvforsynede med energi fra havnevandet og solceller på tagene til opvarmning af lejlighederne.

Lad der blive orienteringslys

”Ideen med at installere orienteringslys i gelænderne var allerede taget, da jeg blev tilknyttet projektet, men den første løsning kunne ikke klare det fugtige og aggressive havnemiljø. Så nu er der installeret i alt 900 meter IP 67 godkendte HALO230 LED-strips fra Flash Light, som skal kunne lyse i 12 år styret af vores astro-ur, som indstilles over sollyset over året,” forklarer Claus Hansen fra El-Rossen, der er ansvarlig for alle elektriske installationer.

”Der er monteret HALO230 LED-strips fra Flash Light i 40-50 meters intervaller, som sikrer høj fleksibilitet i styring af lyset. Der kan slukkes for de enkelte 50 m lange LED-kæder, som kommer i 50 m ruller i standardmål. Det lave watt-forbrug på 1,17 kWh sikrer, at de 12 lejligheder på hver ø kan oplyses for 2,86 kr. pr. time, og det er både billigt og bæredygtigt med det lave energiforbrug”, slutter Claus Hansen, som nævner, at lyset er så kraftigt, at der nu sættes timer på det lys, som ikke er kritisk orienteringslys.

For Peter Mayntzhusen, Chief Technical Officer på Urban Riggers har det været vigtigt, at orienteringslyset blev en del af det enkle og rå udtryk på de seks Urban Rigger. ”Orienteringslyset må ikke stjæle billedet, men skal spille med i det minimalistiske og rå design med containerne. At det er pladsbesparende og sidder i gelænderet, er en æstetisk løsning, alle kan lide. Sidst, men ikke mindst er det lave energiforbrug og dermed den bæredygtige løsning, et krav fra vores side”, slutter Peter Mayntzhusen.

For flere oplysninger, kontakt venligst Flash Light Group

Martin Calstrup, Markedschef og Lighting Designer

Tlf. 4616 1672

Mail: mac@flashlightgroup.dk

(Billedtekst til gelænder)

HALO230 LED-stripsene sidder diskret i gelænderne på alle trapper og soldæk. Der er valgt LED lys med 3.000 K, som bidrager til en varm stemning på øerne. Orienteringslyset lyser så godt, at der ikke er brug for yderligere belysning ud over pyntebelys­ningen fra tre up-light spots, der lyser på de nye træer placeret i højbede midt på øen.

Fakta om Urban Rigger

En Urban Rigger består af en flydende betonponton, hvorpå̊ der er indrettet 12 lejligheder i skibscontainere i to plan. Lejlighederne (23-30 m2) indeholder toilet, badeværelse, komplet køkken og nogen har privat terrasse direkte ud til vandet. Udover selve lejlighederne, indeholder en Urban Rigger desuden fællesareal, bestående af en fælles gård, fælles tagterrasse samt kælder med fælles køkken, vaskeri, samt individuelle depotrum. En Urban Rigger vejer 750 tons, men er alligevel mobil, da den kan flyttes ved hjælp af slæbebåde. Kilde: Urban Rigger

 Globalt samarbejde med strategiske partnere

Urban Rigger er udviklet og produceret af Udvikling Danmark A/S sammen med en række strategiske partnere, herunder BIG, Danfoss og Grundfos. Det er lykkedes at udvikle Urban Rigger, som i den grad skiller sig ud ved sit karakteristiske urbane design. Boligerne er baseret på en grundfilosofi om bæredygtighed. Urban Rigger er således udstyret med solpaneler som giver energi til en varmepumpe, og i skroget er indstøbt 800 meter varmeslanger, der udvinder energi fra havvandet på samme måde som jordvarme. Et moderne flydende kollektiv, som udnytter de nyeste teknologier inden for vedvarende energi i havnebassinet ved Refshaleøen.                                                                                             Kilde: Urban Rigger

Fakta om Glorie LED-strips på Urban Riggers

Ifølge Claus Hansen er der brugt ca. 180 meter HALO230 LED-strips til orienteringsbelysning på hver enkelt ø. Da en 50 meter HALO LED-strips bruger 6,5 w pr/m bliver regnestykket (180 m x 6,5 w) = 1.170 w pr/time. Det vil sige 1,17 kWh pr time og det svarer til 2,86 Kr pr/time. Så for 2,86 kr. i timen får man et effektivt orienteringslys til 12 lejligheder. Det er ekstraordinært lavt og hænger sammen med opbygningen af containerne i en lukket trekant. Det giver et samlet forbrug på 900 meter HALO230 LED-lys for alle seks øer og 72 lejligheder. LED-lyset er fuldlimet op i gelænderne udført i rustfrit stål og naturligvis IP 67 godkendt. For flere oplysninger kontakt Flash Light eller læs mere på http://www.flashlight.dk