NOVA Quadro-sæt fra ESYLUX

Systemlofter med skjulte eller synlige bæreskinner – også kendt som modullofter – er vel nok den hyppigst forekommende loftskonstruktion i erhvervs- og industribygninger. For at skabe en systemløsning med en energieffektiv lysstyrkeregulering, og efter behov med et biologisk aktivt arbejdslys, har ESYLUX udviklet Nova Quadro-sættene.

Indbygget sensorstyring, nem Plug & Play-Installation NOVA Quadro-sæt består af hhv. fire armaturer i forskellige master/slave-kombinationer, fås i målene 625 x 625 eller 600 x 600 mm og udgør grundlaget for et system, der kan udvides i betydeligt omfang. Da driverne til hele sættet befinder sig i masterarmaturerne, kan armaturerne i sættet forbindes med hinanden via Plug & Play ved hjælp af RJ45-stik. Masterarmaturerne har ligeledes en indbygget tilstedeværelsessensor og ESYLUX Light Control – den centrale lysstyring. På den måde skabes en konstant tilstedeværelses- og dagslysafhængig lysregulering for hele sættet. I et udvidet konfigurationsniveau indeholder de enkelte armaturer i hvert sæt derudover sin egen lysføler, som således kan implementeres i alle  belysningsområder med en individuel, konstant lysregulering.

Biologisk aktivt lys til almindelige kontorer I det højeste konfigurationsniveau integrerer ESYLUX sin SymbiLogic Technology. Den skaber et biologisk aktivt lys, som gennem den dynamiske ændring af lysstyrke og farvetemperatur forstærker brugerens vitalitet, koncentrationsevne og sundhed. Takket være den integrerede sensorstyring udnyttes samtidig det eksisterende dagslys, som ud over den bedre energieffektivitet også giver mulighed for en bedre lysstyrkeregulering og således en mere præcis styring af den biologiske lyseffekt. En standardiseret minimumlysstyrke sikres således overalt. Alternativt til de dynamiske processer kan brugeren i dette konfigurationsniveau når som helst ændre farvetemperaturen trinløst mellem 2.700-6.500 Kelvin og gemme den i scener sammen med en valgt lysstyrkeværdi.

Omfattende udvidelse vha. DALI I større lokaler kan sættene udgøre grundlaget for et omfattende system: Ved hjælp af DALI-grænsefladerne, der er indbygget i masterarmaturerne, kan de enten kombineres med et andet sæt eller udvides med op til 4 x 25 armaturer yderligere – til broadcast-funktion i separate kanaler. Alt efter behov kan DALI-switchen fra ESYLUX også anvendes: Til tilstedeværelsesafhængig kobling af traditionelle slutenheder.

 

NOVA Armaturer
NOVA Armaturer
1 Master og 3 slaver er inkluderet i NOVA Quadro sæt
1 Master og 3 slaver er inkluderet i NOVA Quadro sæt