Intelligente belysningsløsninger til klasselokaler og patientrum

Med de nye sæt præsenterer ESYLUX monteringsklare, prækonfigurerede systemløsninger med ESYLUX Light Control ELC, udviklet til bygninger med standardiserede rumstørrelser.

Sættene sikrer energieffektiv Human Centric Lighting og er tilpasset specielle krav for klasselokaler og patientrum. De leveres med samtlige komponenter under et enkelt artikelnummer – og er som alle ELC-systemløsninger driftsklare via plug-and-play.

Classroom-sæt med vertikal tavlebelysning
Classroom-sæt er beregnet til standard klasselokaler med en størrelse på ca. 60 m2. De omfatter armaturer til systemlofter i forskellige designs, tilstedeværelsessensorer, styreenheder, alle nødvendige plug-and-play-systemkabler og en ESYLUX DALI-tryk panel. Et blændfrit tavlelys sørger for vertikal belysning på tavler og andre præsentationsflader og integreres via et koblingsmodul, som også medfølger.

Når det er i brug, skabes et vitaliserende biologisk effektivt lys, som produceres energieffektivt via den adaptive HCL-lysregulering med SymbiLogic-teknologi fra ESYLUX. Her reguleres to zoner individuelt for at optimere udnyttelsen af dagslyset. Kontakten giver mulighed for, at man til enhver tid kan overstyre lysstyrke og lysfarve samt aktivere individuelle opsætninger.

 

Patient Room-sæt med undersøgelses- og orienteringslys

Patient Room-sættene er udviklet til et standardiseret patientrum med 2 senge og med en størrelse på ca. 20 m2. Ud over systemkomponenterne og en DALI-kontakt hører der en separat downlight til, som tidsstyret sørger for et sikkert orienteringslys om natten. Med DALI-knappen kan der indstilles et undersøgelseslys for hver opsætning med en lysstyrke på 1000 lux – individuelt til hvert område med senge. I normaldrift danner systemet også her den energieffektive, sunde Human Centric Lighting med SymbiLogic. Når et rum for en tid ikke er i brug, sikrer tilstedeværelsessensoren, at belysningen automatisk slukker igen.

 

Klar til brug

Classroom- og Patient Room-sættene indeholder alle tilhørende komponenter. Med plug-and-play-installation er de klar til brug med det samme uden programmeringsarbejde og egner sig derfor også til en hurtig opgradering. Som alternativ kan man med systemkomponenter og supplerende enheder også vælge at sammensætte individuelle ELC-løsninger til ethvert formål og rum i alle dimensioner.

Se flere oplysninger på http://www.esylux.dk

A modern panoramic classroom with New York view. White tables and white chairs. 3D rendering. Sunset. Toned image.