Designsensorer fra ESYLUX

Til de lokaler, hvor elegant indretning også kræver et attraktivt design af teknikken, præsenterer ESYLUX en ny løsning til 230 V eller DALI. Sensorerne fra FLAT-serien har linser, der er helt flade, hvilket giver et meget diskret udseende. Der er mange forskellige varianter til enhver smag med et udvalg af designafskærmninger med forskellig form, farve og materiale. En glasoverflade er også tilgængelig. 230 V-sensorerne skåner deres eget relæ ved hjælp af nulgennemgangskobling. Varianterne med DALI-kompatibilitet sørger, med deres selvstændige parametrering af forkoblingsenheder, for nem idriftsættelse af DALI-anlægget.

Mange steder bliver der lagt stor vægt på en æstetisk indretning. Samtidig er der også brug for mere energieffektivitet og komfort med en behovsorienteret automatisering. Hvis man ønsker at opfylde begge krav i samme grad, skal teknikken også have et attraktivt design.

Diskret design med variable konturer, farver og materialer
De nye FLAT-sensorer fra ESYLUX til 230 V eller DALI opfylder disse krav på flere måder. Deres kabinetter er flade og sørger for en diskret fremtoning. “Takket være den lave monteringshøjde på kun 6,8 mm bevares de rene linjer i en stilfuld rumarkitektur”, siger Marcus Pabsch, produktchef hos ESYLUX. For at give mulighed for en stilren integration i forskellige omgivelser fås sensorerne i forskellige design. Man kan vælge mellem rund eller kvadratisk udformning og farverne hvid og sort.

Behovsorienteret lys, også med master-slave-funktion
Funktionelt sørger sensorerne for en behovsorienteret, energieffektiv belysning, afhængig – alt efter sensortype – af tilstedeværelse eller bevægelse, men altid under hensyntagen til det eksisterende  lys. Hvis sensorernes rækkevidde på otte meter i diameter ikke er tilstrækkeligt, kan flere sensorer kombineres med hinanden. Ved 230 V-sensorerne foregår dette via parallelkobling. Ved seriens DALI-varianter foregår dette via digital kommunikation, da de kan udlæse de nødvendige busdata. For at brugeren også kan overtage styringen manuelt, har alle sensorer en konventionel kontaktindgang.

Nulgennemgangskobling for skånende drift – eller DALI
En særlig fordel ved FLAT-sensorerne til 230 V-området er deres nulgennemgangskobling. Den øger relæets levetid og sikrer på den måde en særdeles bæredygtig drift. Efter behov fås varianter med Wieland-GST-18-stik for en nem og sikker installation. ESYLUX har udstyret seriens DALI-kompatible sensorer med en kapacitet, så de selvstændigt kan parametrere netværksbaserede forkoblingsenheder, hvilket gør installationen af DALI-anlægget lettere. Typen af dæmpningskurver, minimums- og maksimumsværdier samt fading-tid og fading-hastighed fastlægges således automatisk og efter behov i forkoblingsenhederne uden behov for separat software. For alle sensorer i FLAT-serien gælder, at de med deres registreringsområde på 360° grader først og fremmest er tiltænkt loftsmontering. Ved hjælp af fjernbetjeningen, der kan købes separat, kan de dog let omparametreres til placering på væg og tilsvarende andre lysforhold.

flat_composing_