DanCables ApS

Pressemeddelelse – Første aluminium og bi-metal konnektor-løsning, der er testet af tredjeparts testcenter

Alukaflex Connect kabel

DanCables introducerer Alukaflex Connect, som er en revolutionerende løsning til strømfordeling op til 600 ampere. Konceptet kombinerer Alukaflex® aluminiumskabler med powerlock kompatible bi-metal-konnektorer fra Phase 3 Connectors, hvilket giver brugerne mulighed for sikkert at forbinde Alukaflex aluminiumskabler og kobberkabler. Alukaflex Connect erstatter kobberkabler, da det giver brugeren alle de samme fordele samt store omkostningsbesparelser. Dan Larsen, ejer af DanCables, siger: “det er en stor fornøjelse for os at introducere Alukaflex Connect på det danske marked. Vi har allerede leveret de første løsninger til interesserede kunder, og har fået meget tilfredse tilbagemeldinger”.

Alukaflex Connect er den bedste og sikreste aluminiumsløsning på markedet. Brugerne drager fordel af den høje strømværdi i de enkelt-polede konnektorer og det fleksible aluminiumkabels lave vægt. Konceptet giver desuden klare fordele i forhold til traditionelle kobberløsninger med en vægtreduktion på op til 40% og en betydeligt lavere pris. Alukaflex Connect er utrolig pålidelig og fuldt testet hos et uafhængigt tredjeparts testcenter med maksimal belastning.

Store fordele ved brug af Alukaflex Connect

Alukaflex Connect giver flere fordele. Da løsningen er baseret på Alukaflex aluminiumskabler, får man en signifikant lavere pris pr. kabel sammenlignet med kobberkabler. Aluminium er billigere og mindre svingende i pris i forhold til kobber. Når det drejer sig om vægt, kan man faktisk opnå et fald på op til 40% på grund af den lavere vægt af aluminium. Konnektorerne er kompatible med alle Powerlock-kompatible konnektorer over hele verden og er tilgængelige med harmoniseret farvekodning på isolatoren, så de passer til de regionale ledningsfarvekoder i verden. Løsningen er udviklet med et innovativt låsesystem, der ikke kan afbrydes uden værktøj og er mekanisk kodet for at forhindre parringsfejl.

Vægt fordele

Når man sammenligner vægten af aluminiumskabler med kobberkabler, er fordelene klare. Med Alukaflex Connect får man et dobbelt så langt kabel for den samme vægt i kobberkabler.

Se eksempler:

Pålidelige aluminiumskabler

Alukaflex® er et aluminiumsstrømkabel, som er fremstillet med banebrydende teknologier, der giver overlegen ydeevne. Aluminiumslederen er meget fleksibel, fint snoet aluminium og kablet er fremstillet i henhold til klasse 5 IEC 60228 og DIN VDE 0295. Som industriens førende valg af fleksible gummi aluminiumskabler, kan Alukaflex® fungere som en perfekt erstatning for kobberkabler som H07RN-F. Som en ekstra fordel er Alukaflex® gummikabel DEKRA certificeret.

Grundigt testet koncept

For at sikre en top performance-løsning har DanCables bedt et anerkendt tredjeparts-testcenter om at teste Alukaflex Connect. Dette testcenter har stor erfaring med elektriske tilslutninger og aluminiumskabler, hvilket giver sikkerhed for, at testen er upartisk og meget grundig. Af samme grund er resultaterne yderst troværdige.

Til en start, blev der foretaget en kvalificerende korttidstest af Alukaflex Connect (to stik tilsluttet og forbundet til Alukaflex®-kabler). Resultaterne viste, at man kan belaste kablerne højt uden at forårsage overophedning i stikket. Derefter blev der lavet en langtidstest for at sikre, at systemet kan håndtere langvarig drift. Man forbinder to konnektorer sammen med Alukaflex®-kabler som før, men nu testes de ved fuld belastning i 3500 timer. Dette blev gjort for at teste om stikket kan klare denne belastning over lang tid, og om krympesystemet kan klare denne belastning. Der er blevet testet med tre forskellige systemer til krympning for at finde den bedste løsning til Alukaflex Connect.

Test af Alukaflex Connect

Resultatet af langtidstesten er imponerende siger Dan Larsen og fortsætter “vi var naturligvis overbeviste om, at kvaliteten af Alukaflex aluminiumskablerne og konnektorerne var høj, men det er stadig imponerende at se det køre i 3500 timer i træk, uden svigt og overophedning. Vi har store forventninger til denne løsning og kan se en masse applikationsområder, hvor det kan være værdifuldt f.eks. ved udendørs koncerter, events mobile generatorer og i industrien for at nævne nogle få“.

Alukaflex Connect fås i diametre fra 70 mm² til 240 mm² i individuelle længder. Læs mere på http://bit.ly/alu-connect2

Kontakt os

Kunne du tænke dig at høre mere om Alukaflex Connect samt resultaterne af langtidstesten så kontakt os på telefon 44 22 30 80 eller mail sales@dancables.dk.