DanCables leverer kabler til nyt lager med solceller på taget

Alukaflex ECO brugt til at forbinde inverter og el tavle i solcelle projekt

Plus Pack i Odense fremstiller fødevareemballage baseret på cirkulære principper. Deres produkter bruges i detail-, foodservice-, horeca- og fødevareindustrien, hvor der er stort fokus på at reducere mængden af affald. Men ideen om at gøre en forskel er ikke ny hos Plus Pack. Det har været en del af deres motto siden 1914.

Plus Pack arbejder for en mere bæredygtig verden ved at fokusere på ansvarlig produktion og genbrug. Det betyder, at de sigter mod at holde materialer og produkter i kredsløb så længe som muligt ved at gøre deres produkter genanvendelige. Derfor var det også naturligt for dem at tage deres hverdagsprincipper med ind i byggeprocessen ved at genanvende materialer fra den gamle bygning i det nye lager.

En del af planen for Plus Packs nye lager var at installere solpaneler på taget af bygningen, og Bravida fik denne opgave. DanCables har leveret Alukaflex ECO, der er et fleksibelt klasse 5 installationskabel, i aluminium, til Solar som dermed kunne understøtte Bravidas behov for et fleksibelt kabel.

Fra Solar modtog Bravida 600 meter Alukaflex ECO 5G50 mm² og 600 meter Alukaflex 5G95 mm² til at forbinde inverteren og eltavlen. Solpanelerne vil producere 1.300 kW, når de er i drift, hvilket er ca. 30% af Plus Packs elforbrug.

Nemt at arbejde med

Serviceleder hos Bravida Danmark Emil Lind udtaler: Plus Pack-projektet har været interessant, og vi håber at se flere  projekter som dette, hvor virksomheder forsøger at være mere selvforsynende med deres elektricitet. Alukaflex ECO-kablerne var meget nemme at arbejde med og føre rundt i kabelbakkerne, og var derudover lette at afisolere til montering i inverteren og eltavlen. Da det er et klasse 5-installationskabel, blev vi overraskede over, hvor bøjeligt Alukaflex ECO var.

Kontakt os

Arbejder du med projekter som Plus Packs solcelleanlæg eller lignende, og gerne vil høre mere om vores installationskabler, så kontakt os gerne på telefon 44 22 30 80. Vi står klar med råd og vejledning.

 

Læs mere om Alukaflex ECO