Solceller til klimavenligt biogasanlæg – DanCables leverer kablerne

Solceller er en populær energikilde. 24 kilometer vest for Herning ligger Videbæk. Her har Nature Energy et biogasanlæg. Anlægget modtager gylle fra husdyrhold hos områdets landmænd, og omdanner det til biogas. Med gyllen producerer anlægget årligt 27,5 millioner kubikmeter biogas. Det svarer til varmeforbruget i mere end 10.000 boliger. Den klimavenlige energi er til gavn for landets grønne omstilling, og den biomasse som landmændene får retur, er grøn gødning, der er en gevinst for dem selv samt miljøet. Biogassen er desuden med til at styrke forsyningssikkerheden med CO² neutral energi, hvilket bliver mere og mere vigtigt. For at gøre biogasanlægget endnu mere energivenligt er der nu blevet anlagt et 1,7 hektar stort solcelleanlæg. Med solcelleanlægget får Nature Energy Videbæk dækket cirka 10%, af deres forbrug, med bæredygtig strøm.

 

 

 

 

 

DanCables leverer kablerne

DanCables har igennem Solar Nordic leveret kablerne til det 1 MW store solcelleanlæg. Det er blevet til 17.000 meter PEX-AL 8×25 mm² 0,6/1KV AC 1,5KV forsyningskabel, der bringer strømmen fra solcelleparken og ind til Nature Energy Videbæk anlægget. Der er desuden brugt 500 meter Alukaflex 07BN4-AF 1×300 mm² til forsyning mellem to EL tavler.

Det har været et rigtigt spændende projekt at følge på sidelinjen” udtaler Jens Hvirgel, salgschef hos DanCables. ”Det viser, at vi i Danmark har nogle visionære virksomheder, der går all-in på den grønne omstilling. Jeg tror, at flere virksomheder vil tænke i samme retning, og dermed få et grønt tilskud til deres forbrug eller blive helt selvforsynende med strøm.”

Kontakt os

Hvis du skal bruge kabler til dit solcelleanlæg eller noget helt andet, så er vi klar med råd og vejledning. Du kan kontakte os på telefon 44 22 30 80. Læs mere om fleksible aluminiumskabler på vores hjemmeside.