LEDVANCE A/S

LEDVANCE er første virksomhed til at modtage det nye VDE kvalitetscertifikat for Human Centric Lighting (HCL)

 

For det nye og avancerede BIOLUX® Human Centric Lighting (HCL) system er LEDVANCE den første virksomhed til at modtage et HCL kvalitetscertifikat med størst mulige udmærkelse fra det uafhængige VDE Testing and Certification Institute.

 Det er første gang, at det uafhængige VDE Testing and Certification Institute anerkender, at en virksomhed har opfyldt alle eksisterende kvalitetskrav, normer og standarder for et HCL-system. LEDVANCE modtager HCL-certifikatet med den bedst mulige kvalitetsudmærkning (3/3 stjerner) for sit nye og avancerede BIOLUX® HCL-system. Systemet understøtter positivt den menneskelige biologiske døgnrytme, øger trivsel og ydeevne i løbet af dagen samt forbedrer søvnkvaliteten om natten.

VDE-mærket er synonymt med sikkerhed og kvalitet i elektriske apparater, komponenter og systemer. De uafhængige testingeniører udfører produkt-, kvalitets- og sikkerhedstest på mere end 100.000 enheder om året, før VDE Institute tildeler testmærket. VDE Institute har udviklet et nyt standardiseret katalog over testkriterier til evaluering af HCL-systemer med hensyn til kvalitet, sikkerhed, ydeevne og anvendelighed. Overholdelse af disse kriterier bekræftes af et tretrins certifikat. BIO-LUX® HCL-systemet fra LEDVANCE opnåede fremragende resultater i testene og er det første HCL-system nogensinde til at modtage det nye VDE HCL-certifikat med den bedst mulige score 3/3 stjerner. Evalueringen var baseret på forskellige kriterier vedrørende lyskvalitet, korrekt dagslyssimulering, energi- og omkostningseffektivitet, sikkerhed, nem installation og idriftsættelse, brugervenlighed samt overholdelse af nationale, EU og globale normer og standarder.

”Indtil nu har der ikke været nogen kvalitetstest af HCL-systemer udført af en uafhængig myndighed”, forklarer LEDVANCE Head of R&D and Strategic Portfolio Management Dr. Ulrich Weiss. ”Vi glæder os derfor meget over VDE’s initiativ til at etablere standardiserede HCL-testkriterier baseret på normer og standarder samt indføring af måleteknikker. Dette er unikt på verdensplan. Vi er meget stolte over, at vores BIOLUX® HCL-system har modtaget den bedst mulige kvalitetspris fra VDE og opfylder alle krav til positivt at støtte den menneskelige biologiske døgnrytme, øger trivsel og ydeevne i løbet af dagen, understøtter god nattesøvn og øger velværet.”
”Samarbejdet med de tekniske eksperter fra LEDVANCE har været fremragende”, siger Dragana Zdravkovic-Stojanovic, teknisk ekspert for armaturer på VDE Institute. ”Vores kriterier for at blive tildelt 3 stjerner var på ingen måde nemme at indfri.” Hun nævner den enestående lyskvalitet, dagslyssimulering og den nemme installation som særligt fremragende. ”Jeg ser frem til fremtidige fælles projekter”, siger VDE-eksperten.

Fem lystilstande med positive effekter på den menneskelige biorytme
Hjertet i LEDVANCE BIOLUX® HCL-systemet består af trådløst tilsluttede komponenter. Den intelligente BIOLUX® Styreenhed sikrer, at de korresponderende BIOLUX® LED-armaturer simulerer den naturlige døgnrytme med hensyn til lysfarve og intensitet. Unikt for BIOLUX® HCL-systemet er det muligt manuelt at justere lyset til forskellige situationer ved hjælp af fem foruddefinerede lystilstande. Mens NATURAL-tilstanden simulerer den naturlige døgnrytme, understøtter BOOST– og FOCUS-funktionerne koncentration og produktivitet. RELAX giver afslappende lys i pauserne og CREATE er godt til fx brainstorming. Den indbyggede sikkerhedsmekanisme er især positivt evalueret af VDE Institute: De fem forskellige lysprofiler følger altid kurven for naturligt dagslys og sikrer således, at indvirkningerne på biorytmen til enhver tid er positive. Dette gør BIOLUX® HCL-systemet særligt velegnet til kontorer, mødelokaler, hospitaler, operationsstuer samt ældrepleje og plejehjem.

Ét HCL-system til alle: nem installation og idriftsættelse på fem til ti minutter
Efter strømtilslutning kan LEDVANCE BIOLUX® HCL-systemet indstilles og tages i brug på fem til ti minutter ukompliceret, hurtig og trådløst ved hjælp af en smartphone-app. Systemet bestemmer automatisk tidspunktet for solopgang og solnedgang baseret på den geografiske placering og konfigurerer selvstændigt alle indstillinger baseret på døgnrytmen. Da systemet fungerer uafhængigt og konfigurerer sig selv, er det ikke nødvendigt med en kompliceret programmering eller integration i eksisterende lysstyringssystemer. Dette holder omkostningerne nede og giver en særdeles økonomisk drift. I alt kan op til 20 armaturer kommunikere med den intelligente styreenhed, som tilføjes til systemet ved blot at scanne QR-koden. Kommunikationen mellem styreenheden og armaturerne er sikkert krypteret, og der overføres ingen brugerdata. Brugeren kan indstille de fem lysprofiler på ingen tid via styreenheden.

Se mere om BIOLUX® HCL-systemet på YouTube og hcl.ledvance.com.

Eller se den helt nye danske brochure her.

 

Flere udmærkelser til BIOLUX® HCL-system
Udover VDE-certificeringen er LEDVANCE for nylig tildelt German Innovation Award i kategorien ” Excellence in Business to Business – Lighting Solutions” for sit BIOLUX® HCL-system. For den enestående designkvalitet af BIOLUX® HCL Styreenhed modtog LEDVANCE tidligere også Red Dot Award 2020 i kategorien “Produktdesign”.