Når CTS-anlæg bliver gamle, så vælger mange ofte at skifte det, men nu er virksomheden LTECH kommet med en løsning, som betyder, at man kan beholde det gamle anlæg. Idéen er, at man kobler det gamle anlæg, uanset producent, til et cloud-baseret CTS-hotel. Ved opkobling kan betjening og databehandling af et ældre CTS-anlæg ske i et moderne miljø som modsat lokalt installeret anlæg løbende opdateres og udvikles. Løsningen giver også den fordel, at forskellige fabrikater af anlæg nu kan kobles sammen på et samlet CTS-hotel. På LTECH Cloud får man den samme brugerflade og ensartet betjening til alle sine forskellige anlæg.
– Der er mange driftsansvarlige, der går med tanker om, hvordan de fremtidssikrer deres CTS-anlæg. Vi synes, det er vigtigt at fortælle, at der er et alternativ til fastlåste modeller, hvor man kun kan bruge én leverandør, fortæller Dennis Olsen, projektleder i LTECH.
Bygninger med installeret bygningsautomatik er låst til samme producent og ofte samme leverandør. CTS-leverandører kan efter aflevering af deres anlæg leve godt på service, mersalg og især opgraderinger uden ejeren har anden mulighed end at skifte hele anlægget ud sammen med leverandøren. Den nye forretningsmodel åbner op for konkurrence på et ellers lukket marked.
– Levetiden for det eksisterende udstyr skal selvfølgelig altid vurderes, men der er klare fordele i at prøve at forlænge levetiden på undercentraler og automatik lokalt i “maskinrummet” og få det udskiftet sammen med andet teknisk udstyr som ventilation, varmevekslere osv., f.eks. i en energirenovering, påpeger han.