
Det er en af de store energikoncerner, som har skudt gang i valget til repræsentantskabet. Eller i hvert fald dele af det, for andelshavere i Guldborgsund, Holbæk og Stevns skal nu afgøre hvilke kandidater, der skal have plads i energi- og fibernetkoncernen Andels repræsentantskab.
Og der er stor interesse for valget. Der er i alt 153 pladser i hele repræsentantskabet, men kun 33 er på valg i denne omgang. Til gengæld er der 126 kandidater til pladserne.
– Det er dem, der stemmer, som bestemmer. Det er det gode ved demokratiske valg, og det gælder uanset om der er valg til bestyrelsen i ens lokale folkeskole eller til Folketinget. Så en klar opfordring til andelshaverne i de tre valgområder – grib muligheden for at få indflydelse på store og vigtige agendaer både i vores egen region, og nationalt. Andel er en aktør, der vil gøre en reel forskel for hele Danmark i forhold til den grønne omstilling og i indsatsen for at gøre os fri af fossile energiformer, siger bestyrelsesformand Jens Stenbæk.
Andelshaverne i de tre valgområder kan vælge mellem langt flere kandidater, end da der var valg for fire år siden. I 2019 var der 16 kandidater i Guldborgsund, 19 i Holbæk og 8 i Stevns. De tal ser noget anderledes ud i år:
Guldborgsund: 47 kandidater til 14 pladser i repræsentantskabet, 35.000 stemmeberettigede andelshavere.
Holbæk: 57 kandidater til 14 pladser i repræsentantskabet, 34.000 stemmeberettigede andelshavere.
Stevns: 22 kandidater til 5 pladser i repræsentantskabet, 11.000 stemmeberettigede andelshavere.
At der på kun fire år er kommet så mange kandidater ser Jens Stenbæk som et sundhedstegn.
– En demokratisk ejerform, som vi har i Andel, lever og ånder gennem løbende dialog, debat og kontakt mellem andelshavere, ledelse og bestyrelse. Det er netop det, der sker i repræsentantskabet, hvor vi får sparring og viden om, hvad der rør sig blandt andelshaverne.
Valget løber frem til den 22. marts, og man har én stemme pr. husstand.
Kilde: Andel