
Corona har på mange måder ændret vores liv, i hvert fald mens den stod på. Men hvordan ser fremtiden ud i en verden, hvor vi opholder os indenfor langt det meste af tiden. Hvad betyder det for vores fysiske rammer og vores adfærd i det byggede miljø?
Det skal et nyt projekt, “RESPOND – rammerne for en ny hverdag” forsøge at få redde på.
Realdania står bag, og de har afsat 50 mio. kr. og det er muligt at søge op til 500.000 kr. i støtte til at færdigudvikle den enkelte løsning og få den på markedet. Den 27. juni samt den 17. august afholdes online infomøder om indsatserne med efterfølgende Q n A-session. Det foregår på engelsk.
Indsatsen løber i et videns- og et løsningsspor. Realdania ønsker sammen med en lang række samarbejdspartnere at opsamle viden om Covid-19-pandemiens effekt på vores adfærd og fysiske rammer samt at inspirere til og igangsætte nye løsninger for et mere modstandsdygtigt byggeri med bedre livskvalitet for alle.
Under denne ansøgningsrunde i løsningssporet støtter Realdania de bedste kommercielle, skalerbare ideer inden for det byggede miljø og skabt under pandemien. Målet er at hjælpe løsningerne ud på markedet.
Ansøgningsfristen er den 1. september og ansøgere kan søge inden for temaerne:
Det hybride arbejdsliv
løsninger, der skaber et varieret, trygt og sundt arbejdsmiljø, fysisk og digitalt.
Det sunde indeklima
løsninger, der muliggør en ny tilgang til indeklima med fokus på helbred fremfor komfort, og som tager hensyn til energiforbruget.
Bynatur og grønne byrum
løsninger, der gør vores byer sundere, grønnere og med plads til alle.
Nye rammer for mødesteder og fællesskaber
løsninger, der kan skabe rammerne for fremtidens nabo- og beboerfællesskaber i tætte bebyggelser.
Det gode arbejdsmiljø i udførelsen
løsninger, der højner arbejdsmiljøet i selve byggeriet og herigennem opnå højere produktivitet og kvalitet.
Wildcard – overrask os med din løsning
løsninger, der på andre måder bidrager positivt til byggeriets modstandskraft, bæredygtighed og livskvalitet.
Ansøgningsrunden er rettet mod alt fra adfærdsdesignere, softwareudviklere, materialeproducenter, teknikere og byplanlæggere til biologer, rådgivere og ingeniører. Fælles for alle ansøgere er, at deres løsninger og produkter skal være udviklet som en respons på pandemien – og rummer potentiale i forhold til at gøre noget anderledes og bedre bagefter.
Kilde: Smith Innovation