
TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om regeringens planer i det nye reformudspil, selvom det på kort sigt kan trække ned i CO2-regnskabet.
Forslaget, der er en del af udspillet ”Danmark kan mere I”, vil sænke afgiften gradvist med 23 øre/kWh frem mod 2030. Ulempen med forslaget vil ifølge kritikere være, at forbruget af el vil stige, og det vil ske hurtigere end udbygningen af den vedvarende. Dermed vil det på kort sigt give en forøgelse af CO2-udslippet.
Men hos TEKNIQ Arbejdsgiverne anerkender man tanken om at bruge adgangen til billigere strøm som løftestang for den grønne omstilling.
Det vil eksempelvis gøre det endnu mere økonomisk attraktivt at investere i en elbil eller i at skifte fra fossil opvarmning til en varmepumpe. Og det er tiltrængt i takt med, at de øvrige støtteordninger enten reduceres eller udfases, siger Simon O. Rasmussen, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Organisationen mener, at forslaget skal ses i det lange perspektiv, men er ikke blind for de kritiske røster.
Jeg kan sådan set godt følge kritikken. Vores holdning er bare, at der er behov for at se mere langsigtet på hele den grønne omstilling. Ved at skabe et stærkere økonomisk incitament til at investere i grønnere teknologier hos både erhvervslivet og i de private hjem, skaber vi også grundlaget for det marked, der på sigt skal drive os frem mod et mere miljøvenligt energiforbrug, siger Simon O. Rasmussen.
Kilde: TEKNIQ Arbejdsgiverne