Vidste du, at Prysmian udfører kabellækage detektion

Mange elforsyningsselskaber har fortsat en del væskefyldte kabler i drift i deres netværk, selvom denne teknologi i dag er erstattet af PEX-isolerede kabler. Væskefyldte kabler har vist deres værd over tid, som en pålidelig teknologi forudsat at væsketrykket og den metallisk kappeintegritet opretholdes.

PFT detektionsudstyr

Dog kan lækage fra et oliekabel forekomme, typisk på grund af metaltræthed, ekstern korrosion eller skader udefra. Kabellækager identificeres ved aktivering af en lavtryksalarm.

Vores PFT (Perfluorocarbon Tracers) løsning gør det muligt for elforsyningsselskaber at lokalisere lækage til væskefyldte kabler såsom oliekabler, uden at deaktivere deres kabelkredsløb. Dette medvirker væsentligt til at minimere nedetid samt miljøbelastninger fra kabellækage. Dermed kan væskefyldte kablers livstid forlænges, hvilket resulterer i lavere samlede ejeromkostning.

PFT står for Perfluorcarbon Tracers. Disse let nedbrydelige og luftbårne sporstoffer med fremragende elektriske egenskaber tilsættes til væskefyldte kabler i små mængder. Såfremt et væskefyldt kabelsystem er beskadiget og lækker, kan PFT-stoffet i den omliggende jord spores ved hjælp af sofistikeret detekteringsudstyr.

Mobilt laboratorium

Prysmian har udviklet et proprietært væskefyldt kabellækage detektionsudstyr kaldet PRYSMATAG, der er modulært, mobilt og let implementer bart on-site. Det mobile laboratorium kan spore PFT i luften over en kabelrute, hvor lækagen er trængt ud i undergrunden. Niveauet af PFT over en lækage er utrolig lille typisk 40-100 ppq, med ved hjælp af vores sofistikerede udstyr er den let at opdage. Det mobile laboratorium er udstyret med et GPS-system, som registrerer lækagen på et kort. Befinder kabelruten sig på et område utilgængeligt for køretøjer, benyttes et bærbart luftdetektionsudstyr.

Ved detektion af et højt niveau af PFT i luften, er næste skridt at indsnævre dette til 1-2 meter fra lækagen. Dette opnås ved at foretage en række overfladiske boreprøver i jorden og analysere luften herfra. Selve luftanalysen tager kun 90 sekunder, hvilket betyder at resultaterne er tilgængeligt med det samme og lækagen kan lokaliseres on-site.

Reparation af lækage 

Prysmian Group har mange årtiers erfaring og know-how inden for installation, vedligeholdelse og reparation af væskefyldte kabler. Koncernens Serviceafdeling i Delft (Holland) har et team af specialister såsom ingeniører, montører og mekanikere, som besidder alle nødvendige færdigheder og ressourcer. Herunder væskefyldt tilbehør (muffer), prøvefaciliteter og specialværktøjer og -udstyr.

Download vores brochure herom eller læs mere om vores services til elforsyningen på vores hjemmeside.

For yderligere information venligst kontakt vores Sales Manager til Elforsyningen Tine Kjeldsen på mobil +45 60 39 27 23 eller e-mail tine.kjeldsen@prysmiangroup.com