Udvidelse af fabrik i Kistelek, Ungarn

Udvidelse af fabrik i Kistelek, Ungarn

Prysmian Group indvier nyt gummikabel produktionsanlæg, som del af en investeringsstrategi

Med en produktionshistorie på mere end 130 år, er Prysmian Group den førende kabelproducent i Ungarn og en af de største i Østeuropa, med to fabrikker i Balassagyarmat og Kistelek.

Prysmian Group har planer om på mellem- og lang sigt at udvikle Kistelek fabrikken til et højteknologisk center for fremstilling af fleksible gummikabler og funktionssikre kabler, til støtte for efterspørgslen på det øst- og centraleuropæiske marked.

Der er udarbejdet en investeringsplan hertil og arbejdet med at realisere den blev allerede påbegyndt i 2014 og vil fortsætte over de næste tre år. De vigtigste mål i planen er:

• at forbedre Kistelek fabrikkens produktionskapacitet og produktsortiment, ved hjælp af højteknologiske produktionsteknikker til fremstilling af gummi- og brandsikre kabler.
• at øge den nuværende produktionskapacitet af standard PVC-kabler.

I den første fase af investeringsplanen mellem 2014-16, er der investeret mere end € 12 millioner til installation af 15 nye produktionslinjer og nyt laboratorieudstyr, med en potentiel stigning i omsætning på cirka € 50 millioner. Faktisk blev der skabt mere end 50 nye kvalificerede arbejdspladser i løbet af den første fase, dels til gennemførelsen af projektet, men også til timelønnede maskinoperatører til de nye produktionslinjer.

Den indledende investering såvel som anden fase af investeringsplanen, af samme størrelse men i perioden 2017-2018, vil bane vejen for yderligere vækst på langt sigt.

En række centrale kunder og repræsentanter for erhvervslivet deltog i åbningsceremonien og hørte Francesco Fanciulli, CEO for Prysmian Group i central Østeuropa, tale om koncernen og dens tilstedeværelse i Ungarn og Østeuropa. Fabrizio Filippucci, Industriel Direktør for Prysmian Group i CEE Regionen, tale også om selskabets investeringer i Ungarn og CEE-regionen. 

kistelek_det2