TRUNKKABLING – Datacentrets Backbone!

Som udgangspunkt er det altid en god ide at starte med at bygge din Trunkkabling/Backbone (motorvej), så du allerede fra start har indtænkt fremtidssikring af dit datacenter.

Overordnet er der 4 måder at opbygge din backbone på:

  • Patchkabel løsning – Den simple
  • Splidse løsning – Den almindelige
  • Preterminerede multi fiber løsning – Den hurtige
  • MTP/MPO løsning – Den hurtige og fleksible

Der er fordele og ulemper ved alle løsningerne, og derfor er det vigtigt at du allerede fra start tager en aktiv beslutning om, hvad der er vigtigst for dig. Det kan være en særdeles god investering i at høre / se de forskellige løsninger før man tager endelig beslutning – 1 time kan hurtigt spare dig for mange penge / tid i fremtiden.

En patchkabling løsning er den billigste løsning, når du udelukkende ser på opstartsinvestering. Udfordringen ved denne løsning er at den ofte hurtig fylder meget, bliver uoverskuelig, og på sigt kan koste mange ressourcer – både tid og penge – at vedligeholde, ændre og udbygge.

En løsning med kabler og splidseskuffer er ligeledes billig i opstartsomkostninger, men er samtidig en mindre fleksibel løsning (statisk). Dette gør at denne løsning på sigt kan få høje vedligeholdelses- og opgradingsomkostninger.

Vælger du at opbygge din backbone med Preterminerede multi fiberkabler og skuffer skal du forvente en højere investering til at starte med. Denne løsning er modsat de foregående hurtigere at installere, men samtidig ikke særlig fremtidssikret.

Den sidste løsning med MTP/MPO (Multi-fiber Termination Push-on) har den højeste opstartsinvestering. Den er absolut topmodellen mht. flexibilitet, et minimalt pladskrav og installations hastighed der er uden sammenligning.

Så hvis du kigger på den samlede investering over tid, samt fleksibiliteten med f.eks transmissionsmoduler, er det nok den mest fremtidssikre løsning, da denne løsning er tidsbesparende at installerer med sine plug and play produkter, har en enkel opbygning der sikrer dig overblik, er hurtig at ændre og udbygge, og du får dermed den mest fremtidssikrede Backbone (efter den opdaterede tilgængelige viden der findes på området).

Derudover kan du få den leveret i udgaver hvor du f.eks har 6 x 12 fiber pakket under samme kabel kappe og monteret med MTP12 i begge ender – her fylder kablet minimalt (Ø 6,6mm)

Hvilken løsning du vælger, er helt op til dig. Det vigtigste er at du tager stilling til, hvad der er vigtigt for dig.

Du er altid velkommen til at ringe til os, for at få en snak om muligheder og løsninger.