TEMA DATACENTER – RACK

Installation af netværksudstyr og servere etableres ofte i standard Server rack som sikrer god beskyttelse af det kostbare udstyr. Rack’et indkapsler dit udstyr og har en række tilpasninger, der gør at dit IT-udstyr sidder sikkert og godt og er nemt at overskue og betjene – hvis du gør det rigtigt fra starten!

Rack kan fås i forskellige bredder, dybder og højder og med mange forskellige løsninger i forbindelse med kabel indgange, døre med fuld bredde eller todelte døre, glasdøre eller fuld ventilererede døre osv. men fælles er at de alle har 19” profiler, som dit udstyret kan fastgøres i.

Når du skal beslutte hvilken type rack du vil bruge, kan du tænke på følgende overvejelser:

– Vægrack, gulvrack. Serverrack eller Kube-løsning?
o Vægrack er som regel til den helt lille installation eller der hvor der ikke er plads til et gulvrack.
o Almindeligt Gulvrack til små installationer hvor der ikke er det store krav til tilbehør.
o Serverrack giver dig masser af plads, stort tilbehørs program som mange gange er specielt designet til disse udstyrsrack og som hjælper med at håndtere kabler, ventilation, glideskinner til tungt udstyr m.m.
o Server rack kan også leveres som komplette kubeløsninger, dvs. overdækket gang som gør at man kan have en kold/varm zone (energi optimering).

– Bredde?
o Et 600mm rack, giver dig mulighed for at have flere rack på given plads, men der er ikke meget plads til kabler/patchkabler.
o 800mm rack giver mulighed for god plads i siderne til PDU’er samt kabler/patchkabler.

– Dybde?
o 1000 till 1200 mm dybde er det foretrukne til dagens servere.
o 300 mm dybe rack er gode til at placere langs vægge eller forenden af kube løsninger – i mange tilfælde bruges disse som Cross connect rack, dvs., passive rack som ikke har behov for køling.

– Højde?
o Hvor mange højdeenheder (HE) dækker dit behov?
o Generelt skal man minimum vælge 2 meter eller 2,2 meter rack, da dette er standard.

– Døre?
o Glas, har den fordel at du kan se dit udstyr / lamper uden at skulle åbne.
o Metal, giver dig et indtryk af et ”ryddeligt” miljø.
o Perforeret metal døre er lidt en kombination af det bedste af de 2 andre.

– Låsesystem?
o Nøglelås med leverandørens nøgle, er den simpleste løsning, det er ikke system nøgle.
o Ruko-lås, giver dig mulighed for at bruge en systemnøgle.
o Elektronisk håndtag som kan samarbejde med bygningens adgangskontrol, giver dig mulighed for differentieret adgang, samtidig med at du ikke skal holde styr på nøgler. Og fuld dokumentation for hvem der har været inde i rack’et.

– Farve?
o Sort farve er det hyppigste valg, denne farve kræver meget lys.
o Hvid eller grå kræver ikke så meget lys og giver et mere venligt miljø.

– Load?
o Generelt skal et rack kunne bære minimum den vægt man forventer at placere i skabet, i mange tilfælde skal det minimum kunne belastes med 1000 kg.

Mange mener at et rack bare er et rack, men dem der har prøvet at have rack med skarpe kanter, besværlige måder at ændre opsætninger på eller bare det at få kabler ind og ud af rack hvor man ikke havde dette tænkt ind eller rack som ikke overholder 19” standarden m.m.

De ved at et rack er en stor del af en lækker installation, som er nem at arbejde med.

Har du endnu ikke fået læst de øvrige artikler i TEMA DATACENTER, finder du dem på vores hjemmeside ved at trykke på nedenstående billede: