TECSUN® kabler Nordens største solcelletag

Da Solkompaniet AB fik en større opgave fra ejendomsselskabet NREP om at kable et 80.000 kvadratmeter nyt højautomatiseret logistikcenter i Bålsta nord for Stockholm (lejet af Axfood og Dagabs) med solceller på taget, valgte de at bruge TECSUN® (PV) H1Z2Z2-K 1,5 kV DC kabler fra Prysmian Group. Hele systemet kræver mindst 167 km kvalitetskabel for at fungere fejlfrit.

KVALITET BETALER SIG

For at opnå et bæredygtigt samfund skal vi holde op med at tænke rentabilitet på kort sigt og i stedet tænke på, hvad der betaler sig på langt sigt. Det er noget, som dagligvarehandlen Axfood har taget til sig. Blandt andet kører hele deres flåde på 270 lastbiler fossilfrit. Bag investeringen står ejendomsselskabet NREPs logistikafdeling. Anlægget vurderes at få en effekt på cirka 8,9 MW ved fuld drift og producere cirka 7,8 GWh sol om året. Anlægget er planlagt til at være i drift til efteråret 2022.

”Vi er utrolig stolte over at være med på rejsen mod et mere bæredygtigt samfund. At vores kabler er valgt til store projekter som dette viser, at Prysmian Group har tænkt rigtigt, da vi valgte at fokusere på høj kvalitet”, udtaler Jesper Sundh, Salgschef for OEM & Industry hos Prysmian Group.

ET KABEL I SÆRKLASSE

Siden introduktionen af TECSUN ​​(PV) H1Z2Z2-K 1,5 kV i 2002 har Prysmian Group leveret 1.500.000 km på verdensplan. Dette svarer til afstanden mellem jorden og månen – tre gange!

Det siger noget om, hvor populært kablet er. Men det mest imponerende tal er faktisk, at Prysmian ikke har modtaget en eneste klage vedrørende isoleringsfejl – på trods af at TECSUN er installeret på ekstremt barske steder på jorden, såsom brændende ørkener.

ENESTE VDE-CERTIFICEREDE PV-KABEL

UV-stråling, luftfugtighed, ozon og temperaturvariationer kan gøre solpanelkabler porøse over tid. Dette er dog noget, som TECSUN er designet til at modstå. Som det eneste solcellekabel i verden er det VDE-certificeret i henhold til EN 50618, og garanteret en lang tid.

”Du kan installere TECSUN i alle miljøer, grave det ned eller nedlægge det i vandbassiner. Nu er den også CPR-klassificeret i henhold til Dca-s2d2, hvilket betyder at det opfylder de svenske CPR-krav til indendørs brug! Endeligt har kablet har en levetid på mindst 30 år”, afslutter Jesper Sundh.

 

Læs mere om NREPs projektet 

Læs mere om TECSUN kabler på vores hjemmeside.

10. ting du bør vide, før du vælger et fotovoltaisk kabel – Vejledning