Søkabelprojekt mellem Kreta og det græske fastland afsluttet

Rekord dybvandsinstallation med innovativ armering

Prysmian Group og IPTO (Independent Power Transmission Operator) annoncerer, at søkabelforbindelsen mellem øen Kreta og Peloponnes-halvøen er vellykket afsluttet. Projektet sætte rekord med hensyn til både længde, dybde og innovativ HVAC-kabelteknologi.

Prysmian Group har designet, leveret og installeret hele HVAC-kabelsystem, som består af 135 kilometer 150 kV 3-leder kabel med XLPE-isolering og dobbelt armering af komposit-materiale af syntetiske fibre. Kablet var 30% lettere i forhold til et metallisk stålarmeret kabel og blev installeret på en 1.000 meters vanddybde. Kablerne blev produceret på koncernens fabrik i Arco Felice nær Napoli, Italien og installeret til søs af koncernens kabellægningsfartøj Giulio Verne.

Projektet har en samlet værdi af € 125 millioner og blev tildelt Prysmian Group tilbage i 2018 af IPTO, der driver transmissionssystemet til Grækenlands elnet. Den første forbindelse mellem Kreta og Grækenlands fastland forventes at sættes i drift i løbet af de næste par måneder, hvilket vil sikre pålidelig, rentabel og bæredygtig eltransmission for øens beboere og virksomheder.

“Sammenkoblingen af ​​Kreta til fastlandet har været en langsigtet ambition for det græske folk – og nu går det i opfyldelse på rekordtid”, udtaler Manos Manousakis, BoD-Chariman & CEO for IPTO. ”Prysmian er en pålidelig partner for IPTO, involveret i flere store projekter i Grækenland såsom sammenkobling af Kykladerne og forbindelsen mellem Kreta og Attika. Teknologien til syntetisk fiberarmering med høj styrke, sikrer lav vægt og god mekanisk ydeevne – hvilket er ideelt til de dybe græske havområder. Denne innovative teknologi viser vejen for pålidelige og modstandsdygtige undersøiske kabelforbindelser i det udfordrende Ægæiske Hav.”

Læs mere om projektet hos IPTO her