Siemens Gamesa godkender Prysmian Windflex 66 kV next-generation kabler

Til installation inden i deres 10 MV tårne

Siemens Gamesa godkender Prysmian WINDFLEX (N)TSCGEHXOEU 66 kV i tværsnit 3×150 og 3×150/3.

Det unikke kabeldesign anvendes til den nyeste generation af havvindmøller produceret af Siemens Gamesa. Det er det første kabel i verden med dette tværsnit og spændingsklasse, som kan bruges i et standardsystem. Det er designet til, at forbinde transformeren i nacellen i toppen af tårnet med switchgear i bunden af ​​tårnet. Et kabelsæt er ca. 120 meter langt, vejer 1800 kg og kan pålideligt transportere energien til mere end 10.000 husstande i de næste 30 år.

Siemens Gamesa er verdens største producent af havvindmøller og bygger i øjeblikket møller i klasse 8 MW. Hertil har Prysmian Tyskland leverer kabler til Bay State projektet i USA med 220 turbiner, og vil snart leverer til Borssele projektet med mere end 90 turbiner. Derudover er der indledende diskussioner om et lignende størrelse projekt i Taiwan.

Takket være det tætte samarbejde mellem R&D udviklere fra begge virksomheder, har begge opnået en markedsfordel i forhold til konkurrenterne. Produktdesignet blev udviklet i Wuppertal allerede tilbage i 2014, efter et indledende samarbejde med Siemens Gamesa ingeniører. Kun to år senere implementerede Prysmian de første prototyper sammen med kunden. Det tog dog yderligere tre år med udvikling og optimering for at levere til projekter.

Den næste generation af Windflex 66 kV kabler er allerede i produktion i Wuppertal. Allerede i år har Prysmian udstyret Siemen Gamesa nye 10 MW møller med Windflex 66 kV i tværsnit 3×240 og 3×240/3. Kablet vejer 30% mere med en diameter på 115 mm. Disse dimensioner repræsenterer helt nye udfordringer for møllen og logistikken.

Find alle datablade på vores tyske hjemmeside med salgskontakt til Thomas Brandt på telefon +49 202 296 2916 eller email thomas.brandt2@prysmiangroup.com.