Prysmians nye fartøj næsten klar til første rejse

Leonardo da Vinci skal sejle fra Rumænien til Norge

Leonardo da Vinci er Prysmian Groups nyeste og mest avancerede kabellægningsfartøj, der både repræsenterer en rekord med hensyn til design og funktionalitet samt fremstilling. Fartøjet skal forstærke koncernens offshore installationskapacitet af undersøiske kabler og -systemer i kraft af en samlet investering på € 170 millioner.

Efter Vards skibsværft i Tulca (Rumænien) er færdig med skroget og montering af tungt udstyr, såsom motorer og drejekarruseller, vil fartøjet begynde en månedlang sejltur. Først går rejsen via Donaufloden ud i Sortehavet og gennem Bosphorus-strædet til Middelhavet. Efter Gilbratar går rejsen stik nord op langs kysten af Portugal og Frankrig, gennem den engelske kanal for endeligt at ankomme til Vards skibsværft i Brattvag (Norge). Her vil fartøjet blive færdigmonteret og klargjort til drift. Prysmian vil selv være ansvarlig for levering af capstan (lodret spiltromle), kabellægningsudstyr- og maskiner samt montering af sidstnævnte.

”Skibskonstruktionen er meget avanceret med fem sektioner, som alle skal være sammenhængende fra bov til agter. Fire sektioner er allerede svejset sammen og arbejdet med montering af superkonstruktioner er i gang og forløber som planlagt. Installation af capstan og motorer var de mest delikate processer, da spillet har en kapacitet på 100 tons, hvilket er det dobbelte af branchestandarden.,” siger Dario Brivio, Project Manager.

Hovedtavlerne skal efter planen tændes til november 2020 og idriftsætning af motorer og Azipods starter fra januar 2021. Til marts 2021 overtager Prysmian Leonardo da Vinci.
• Længde 171 meter og bredde 34 meter

• 2 roterende platforme på 7.000 og 10.000 tons – højeste karruselkapacitet på markedet

• Skibet er udstyret til at udføre kabelinstallationer ned til 3.000 meters dybde.

• Capstan (spil med lodret spiltromle) kapacitet på op til 100 ton er det dobbelte af branchens gennemsnit.

• 2 uafhængige nedlægningslinjer for øget operativ fleksibilitet

• Trækkraft på ca. 200 ton, med mulighed for at udføre komplekse installationsoperationer, der understøtter en række gravesystemer og værktøjer som Heavy Duty Plough, Hydroplow, Sea Mole and Otter.

• DP3-system. Skibet klassificeres med en forbedret kraft- og kontrolredundans til dynamisk positionering.

• Hybrid fremdrift med 6 generatorer og 2 energilagringssystemer (750 kW hver) på i alt 21 MW. Batteripakkerne akkumuleres ‘peak shaving’, når energibehovet er stort, hvilket giver fartøjet mulighed for en begrænset anvendelse af generatorer under specifikke driftsforhold, hvilket resulterer i et lavere brændstofforbrug og -emission.

• Designet med en driftsautonomi på 90 dage og en transithastighed over 14 knob, der kan føre til en reduceret transporttid fra fabrikken til installation-site, hvilket forbedrer den samlede projekteffektivitet.

• To lukkede hangarer til fjernbetjente køretøjer (ROV’er).

• Et helideck, der er certificeret til start og landing af Sikorsky S92-typen (18 passagerer) og AW 101.

Læs mere om Prysmian installationskapacitet og services på vores koncern hjemmeside.