Prysmian vinder to nye inter-array kabelprojekter i Tyskland og Danmark.

horns-rev-3

Prysmian Group har fået tildelt to nye kabelkontrakter til havvindmølleparker i henholdsvis Tyskland (Merkur OWF) og Danmark (Horns Rev 3 OWF). Begge kontrakter er for udvikling af inter-array kabelsystemer til forbindelse mellem tårnene i off-shore vindmølleparkerne. Denne type opgave udgør et voksende markedssegment, hvor Prysmian især har fokus på produktinnovation samt nye installationsaktiver og -kapaciteter.

Til Merkur havvindmøllepark, vil Prysmian være ansvarlig for design, fremstilling, afprøvning og levering af cirka 90 km 33 kV undersøisk inter-array-kabel og tilbehør. Merkur havvindmøllepark er placeret i den tyske del af Nordsøen på et 47 kvadratkilometer areal, med en nominel kapacitet godt 400 MW.

Horns Rev 3 havvindmøllepark er beliggende i Nordsøen godt 20 km ud for kysten af Danmark ved Blåvands Huk. Den består af 49 vindmøller med en samlet kapacitet på 406,7 MW, hvilket svarende til det årlige forbrug hos 425.000 danske husstande. Kontrakten, som er tildelt Prysmian af VBMS B.V. – et datterselskab af Royal Boskalis Westminster N.V., omfatter design, produktion og levering af mere end 100 km 33 kV undersøisk inter-array-kabel, i forskellige tværsnit.

Disse to nye kontrakter anerkender betydningen af gruppens investeringer i produktionskapacitet specifikt til inter-matrix markedssegmentet samt vores forbedrede projektstyringsfærdigheder,” udtaler Alessandro Panico , Sales Team Manager for Offshore Wind hos Prysmian Group.

Med hensyn til produktinnovation, har Prysmian for nylig introduceret et EPJ isolerede 66 kV inter-array-kabel, det første på markedet inden for det pågældende spændingsniveau, der muliggør op til 15% omkostningsbesparelse.