Prysmian vinder stor havmølle kabelprojekt i Frankrig

Nøglefærdigt kabelprojekt til en værdi af € 150 mio. fra RTE

Prysmian Group er blevet tildelt en kontrakt til en værdi af over € 150 millioner af Réseau de Transport d’Électricité (RTE) til nøglefærdig levering af to eksportkabler til forbindelse af en kommende havmøllepark ved navn Iles d’Yeu et de Noirmoutier beliggende mellem øerne Yeu og Noirmoutier til det franske fastlands elnet.

Havmølleparken udvikles af virksomheden Les Eoliennes en Mer d’Ile d’Yeu et Noirmoutier, mens den franske transmissionsoperatør RTE er ansvarlig for at designe, anlægge, vedligeholde og servicere de to 225 kV forbindelser.

Havmølleparken etableres på et 83 kvadratkilometer areal 11,6 km fra øen Yeu og 16,5 km fra Noirmoutier, på en vanddybde mellem 17 til 35 meter. Selve kabelforbindelsen anlægges langs en undersøisk rute på omkring 27 km og en underjordisk rute på omkring 30 km med en samlet kapacitet på 496 MW vedvarende energi.

”Vi er stolte over at bidrage til udvikling af infrastruktur, af så stor strategisk betydning. Denne kontrakt konsoliderer vores forhold til RTE og bekræfter Prysmians evne til at imødekomme løsninger til vedvarende energi,” udtaler Hakan Ozmen, EVP for Projects Business Unit hos Prysmian Group.

Prysmian vil være ansvarlig for nøglefærdig design, levering, installation og idriftsættelse af to HVAC 225 kV 3-leder ekstruderede og armerede søkabler, der skal komme i land ved La Barre-de-Monts strand samt to HVAC 225 kV ekstruderede landkabler, fra kysten til transformerstationen i Soullans. Søkablerne vil blive produceret på koncernens fabrik i Pikkala (Finland) og Arco Felice (Italien), mens jordkablerne vil blive fremstillet i Gron (Frankrig). Kabelnedlægning til søs vil blive udført at koncernens eget fartøj Cable Enterprise.

Levering og idriftsættelse er planlagt til 2023.