Prysmian UK tilføjer MV søkabel produktionskapacitet

wrexham_detPrysmian Group annoncerer at dets britiske produktionsanlæg i Wrexham tilføjer kabelkapacitet, til fremstilling af både 33 kV og 66 kV søkabler, til inter-array kabelforbindelser mellem offshore vindmøller. Den nye produktportefølje vil muliggøre sammenkobling og indsamling af strøm produceret af offshore vindmøller, inden videre transmission til el-nettet på land.

Prysmian er den største producent af kabler, kabelsystemer og -tilbehør i Storbritannien. Filialen fejrerede for nylig 100 års historie, og driver i dag flere fabrikker samt afvikler større højspændings projekt-installationer og test services på tværs af Storbritannien. Deres højspændingsfabrik i Wrexham er den eneste fabrik i landet, i stand til at fremstille søkabler.

Llyr Roberts, CEO for Prysmian UK kommentarer “Vores Wrexham fabrik har produceret kabler af højeste kvalitet i årtier, og vi er meget glade for at udbygge denne erfaring og knowhow med produkter – som kan styrke virksomheden, opretholde og skabe lokale job samt levere britisk fremstillede kabler til næste generation af havvindmølleparker “.

I Storbritannien har Prysmian allerede en etableret og stærk tilstedeværelse, der servicerer offshore vindenergisektoren. Ved siden af en dedikeret produktion af søkabler og et ingeniørkontor i Chelmsford, driver Prysmian en offshore logistik- og servicebase i Middlesbrough, som fungerer som et center for ekspertise, i forbindelse med vedligeholdelses-, reparations- og kabelopbevaringstjenester til alle offshore-kabler. Det er også i Middlesbrough, at Prysmians kabellægningsskib Cable Enterprise, er baseret. Stedet er også hjemsted for en bred vifte af kabelgravnings- og beskyttelsesudstyr, der understøtter koncernens EPCI-kapacitet til at udføre undersøiske kabelprojekter.