Prysmian udvikler kabler til Hardt Hyperloop

 

Hurtigere end et fly og med lavere energiforbrug end et tog – er Hardt Hyperloop et bæredygtigt koncept, der blev lanceret i 2013 af Elon Musk, CEO for Tesla. Prysmian Group har hertil indgået et samarbejde med Hard Global Mobility Program vedrørende design, udvikling og realisering af energi- og telekommunikationskabler til testprojektet.

Projektet har en målsætning om at skabe et 10.000 kilometer hyperloop transportnetværk, der krydser internationale grænser. Hyperloop er en futuristisk og ultra højhastigheds togbaseret transportplatform, der kan beskreves som et forseglet rør eller et rørsystem med lavt lufttryk, gennem hvilket en passagerkapsel kan bevæge sig ekstremt hurtigt, fri for luftmodstand eller friktion. Hyperloop vil benytte vedvarende energi og kunne transportere mennesker og gods ved flyhastigheder på afstande under 1.500 kilometer.

I 2018 leverede Prysmian Group et innovativt motorkabel til at drive Hardt Hyperloops magnetisk flydende køretøj på sin første 30 meter lange lavhastighedsbane i Delft (Holland). En anden vigtig milepæl kommer i 2022, når byggeriet af det europæiske Hyperloop Center og den tilstødende testsbane i Groningen (Holland) begynder. Centret skal være klart i 2023 og Prysmian Group og Hardt arbejder i øjeblikket sammen om design, udvikling og implementering af energi- og telekommunikationskabler til det nye testcenter.

“Dette projekt kombinerer to elementer i vores kernemission: innovation og bæredygtighed. Dette er innovation, når det er bedst. Der er ingen plan, det er noget helt nyt. Fordelene ved bæredygtighed er betydelige. Et 10.000 km europæisk Hyperloop-netværk kunne reducere CO2-emissionerne med 40 millioner tons om året. Samarbejdsprojektet involverer flere Prysmian selskaber og lande, og vi er stolte af at støtte vores nabo Hardt på tværs af kanalen her i Delft”, siger Andreas Bott, Country Manager i Prysmian Holland.

”Hos Prysmian er innovation og bæredygtighed to sider af samme sag og en strategisk løftestang til at skabe bæredygtig værdi for vores interessenter. Rækken af ​​innovative løsninger udviklet til dette projekt stammer fra Prysmians brede erfaring inden for flere vigtige anvendelsesområder, og hver af dem vil flyde tilbage med en positiv indvirkning på bæredygtighed”, siger Riccardo Bucci, VP Product Strategy, R&D Director for Industrial & OGP hos Prysmian Group Energy Division.

Prysmian Groups innovationsstrategi sigter mod at lette udviklingen af ​​nye kabelinfrastrukturer til transport af energi og information. Læs mere om koncernens innovations stategier på vores hjemmeside.