Prysmian udvikler bredbånd til Slovenien

Telekom Slovenije

Prysmian Group har vundet et udbud fra Telekom Slovenije, Sloveniens største teleoperatør, om levering af Flextube® optiske kabler til overhead og nedgravning samt drop-kabler til udvikling af et GPON netværk, over hele landet.

Kontrakten består af en treårig rammeaftale, der løber frem til 2018. Alle kablerne hertil vil blive produceret på koncernens fabrik i Slatina.

“Telekom Slovenije har en strategisk og ledende rolle i udviklingen af bredbåndsnet. Især da Slovenien vokser hurtigt og har en af EU’s højeste procentdele af tilsluttede brugere”, udtaler Mariella Mastrapasqua, Telecom Export Sales Manager fra Prysmian Italien.

Kunden har bedømt vores Flextube® optisk kabelteknologi som det bedste produktprogram, med henblik på at konstruere et nyt slovenske FTTH-netværk. Faktisk dækker vores sortiment alle nødvendige kabeltyper, herunder optiske kabler til antenne og nedgravning med alt fra 2 til 2112 fibre”, udtaler Gianluigi Radaelli, TSS hos Prysmian Italien.

Kontrakten styrker koncernens forhold til Telekom Slovenija, og baner vejen for en eksperimentel installation med RetractaNet® system til udvalgte landdistrikter.