Prysmian tilføjer ny kabelpram til vadehavsinstallation

Prysmian Group byder velkommen til Barbarossa I, en ny pram til gruppen flåde af eksisterende kabellægningsfartøjer. Med denne tilføjelse bliver Prysmian Group den første kabelproducent, der kan levere hele spektret af undersøiske kabellægningsløsninger – fra de laveste kystnære farvande i Nordeuropa til de dybeste dybder af Middelhavet – uden at ty til en underleverandør.

Om Barbarossa I

Prammen er 67 meter lang og egnet til lavtvandsinstallation. Den er udstyret med kabelinstallationsudstyr såsom kabellineære motorer, spil, kabelkarrusel og overvågnings- og kontrolsystemer samt et vibro-sværd i stand til at begrave kabler under havbunden. Derudover kan Barbarossa huse 30 personer.

“Vi ønsker at tilbyde vores kunder hele pakken. Derfor købte vi Barbarossa I for at gøre vores udstyrsportefølje komplet – så vi kan udføre kabelinstallationer specifikt på vadehavsområder.” udtaler Valerio Acquaotta, Head of Installation for Marine Operations at Prysmian Powerlink.

Første rejse til Vadehavet

Barbarossas jomfrurejse har været til den tyske nordkyst, hvor Prysmian Group installerer cirka 130 km land- og søkabler til DolWin5 offshore vindmølleparken, der ligger 130 km fra kysten.

For Prysmian er hvert projekt unikt. I tilfældet med DolWin5 kræver ruten tre forskellige fartøjer afhængigt af vanddybden, hvoraf en etape på 4 km var på meget lave vand i Vadehavet nærmest kysten. Her er vandet kun omkring 1,5-2 meters dybt i takt med tidevandet – hvor kun mindre pramme som Barbarossa er egnede.

Halvdelen af ​​den 30 km lange landrute i Niedersachsen blev afsluttet i 2021. I år afsluttede Prysmian den resterende landdel og påbegyndte vadehavs og den kystnære del. Offshore delen vil blive afsluttet i 2023 og projektet er planlagt til at blive afsluttet til januar 2024.