Prysmian tildelt to søkabel ordre fra spansk TSO

Prysmian Group er blevet tildelt to kontrakter til en samlet værdi af € 250 million fra TSO i Spanien Red Eléctrica (Red Eléctrica de España, S.A.U.), for nøglefærdig etablering af en undersøisk forbindelse mellem øerne Tenerife og La Gomera samt mellem det spanske fastland og Marokko.

Red Eléctrica er et delvist statsejet og offentligt aktieselskab i Spanien, som driver det nationale eltransmissionssystem samt tillige har aktiver i Peru, Chile og Brasilien.

Prysmian vil stå for design, levering, installation og idriftsættelse af begge systemer, der hver strækker sig over en 90 km undersøisk rute, såvel som en 11 km underjordisk rute for Marokko-projektet.

·       Dobbeltkredsløb bestående af 66 kV HVAC 3-leder søkabel med EPR-isolering og syntetisk armering, der skal forbinde Tenerife og La Gomera med en maksimal vanddybde på 1150 meter.

 

·       Dobbeltkredsløb bestående af et 132 kV HVAC 3-leder søkabel med XLPE-isolering og syntetisk armering, der skal forbinde det spanske fastland og byen Ceuta i Nordafrika på tværs af Gibraltarstrædet med maksimal vanddybde på 900 meter. Ceuta er beliggende i det nordlige Marokko og er en selvstændig spansk by på et 28 km2 område med 75.861 indbyggere.

 

Søkablerne vil blive fremstillet på gruppens fabrikker i Norderham (Tyskland) og Pikkala (Finland), mens landkablerne vil blive produceret lokalt i Vilanova (Spanien). Kabellægningen til søs vil blive udført med et af Prysmians egne fartøjer Giulio Verne.

Idriftsættelsen af ​​begge kabelsystemer er planlagt til 2025.

“Disse kontrakter bekræfter den gensidige tillid og det langvarige forhold mellem Red Electrica og Prysmian Group, og udgør det seneste af flere projekter udviklet sammen i Spanien for at forbedre det nationale elnets pålidelighed. Vi er stolte af at støtte Spanien i at opfylde sine transitionsmål inden 2030,” udtalte Hakan Ozmen, EVP for Business Unit Projects hos Prysmian Group.

Følg os på Linkedin

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Find alle vores kabler til det danske marked i vores lokale webkatalog