Prysmian tildelt kabelkontrakt til hangarskibet USS-JFK

USS-JFK

Prysmian Group har fået tildelt en kontraktover $ 2 millioner fra Seacoast Electric, til levering af mellemspændings- og fiberoptiske kabler til et nyt hangarskib USS John F. Kennedy (CVN-79).

“EMALS (Electro Magnetic Aircraft Launching System) er en vital del af skibets offensive og defensive katapultsystem. Vi er beærede over, i samarbejde med Seacoast Electric, at leverer en højkvalitet og upåklagelig service. Vi har et langstående og gensidigt fordelagtigt forhold til vores forsvarskunder og har forpligtiget os til at støtte dem”, udtaler Kevin P. Sullivan, Defence Manager hos Prysmian Group North America.

Skibets elektriske kapacitet bestående af 15 kV kabler, er nødvendig for at understøtte EMALS systemet såvel som andre avancerede teknologier – så som det, at alle fastvingede fly har brug for hjælp, med at komme op i hastighed før take-off fra hangarskibets dæk. Tidligere blev de katapultet ved hjælp af damp. Nu sørger EMALS systemets lineære induktions-motorer for en mere finstyret flyacceleration fra dækket.

Prysmian Group skal også levere fiberoptiske kabler, kvalificeret iht. militær specifikation MIL-PRF-85.045. Dette er fuldt vandtætte kabler, som forhindre vand i at vandre gennem kablet ind i andre dele af fartøjet. De fiberoptiske produkter vil benytte strålingshærdede fiber med krydsbundet polyolefin kappe for øget holdbarhed. Der skal leveres flere hundrede kilometer fiberoptiske kabler til fartøjet, til understøttelse af datanetværk og automationssystemer om bord.

USS JOHN F. KENNEDY (CVN-79) er det andet fartøj i Ford-klassen, som er designet til at reducere krævede vedligeholdelse med op til 30 procent, i forhold til foregående skibsklasser. Hvert skib i den nye Ford-klasse forventes at spare flåden for cirka $ 4 milliarder i driftsomkostningerne, over dets 50-årige levetid. Den nye Ford-klasse er også designet til at generere 25 procent flere flyvemissioner om dagen, fra dets 2-hektar skibsdæk, samtidig med servicering og vedligeholdelse af 80 fly. Skibet vejer cirka 100.000 tons, er 1100 fod lang og skal huse godt 4700 personer med en top hastigheder på over 35 knob. Skibet idriftsættes i 2020