Prysmian tildelt fiberoptisk søkabelkontrakt i Chile

Prysmian Group har modtaget en ny kontrakt til en værdi af 50 millioner af Gtd Teleductos, en chilensk telecomoperatør, til nøglefærdig levering af et undersøisk kabelsystem, der skal forbinde Arica, den nordligste by i Chile, med Puerto Montt, beliggende i Parque National Puyehue Park på sydvestkysten af Chile.

Kontrakten er tildelt koncernens undersøiske telecom division NSW, som blev en del af Prysmian efter overtagelsen af ​​General Cable. Projektet omfatter design, levering og installation af mere end 3.550 kilometer undersøisk repeater-less fiberoptisk kabelsystem.

“Kontrakten udgør en vigtig milepæl for koncernen, da den repræsenterer vores første fælles undersøiske telekommunikationsprojekt efter sammenlægningen. Den er yderligere et bevis på vores høje kabelkvalitet og udvikling af ​​innovativ netværksinfrastruktur,” udtaler Hakan Ozmen, EVP Project Business Unit hos Prysmian Group.

Prysmian vil levere 11 kabelsegmenter med en længde på mellem 135 og 400 kilometer, som efterfølgende sammenkobles. Kablerne vil blive produceret på koncernens fabriksanlæg i Nordenham, Tyskland.

Levering af kablerne er planlagt til slutningen af 2019.

“Vi er meget beæret over at arbejde med den chilenske Grupo for tredje gang. Det nye projekt bekræfter endnu en gang, Grupo Gtd tillid til vores kvalitetsløsninger. Takket være avancerede undersøiske produkter og kompetencer kombineret med solid erfaring, kan Prysmian tilbyde de mest effektive og rentable projektløsninger til sine globale kunder,” udtaler Ashutosh Bhargava, Submarine Telecom Business Unit Direktør hos Prysmian Group.