Prysmian tildeles søkabelkontrakt til Kust Zuid 3 & 4 havmølleparker i Holland

Prysmian Group er blevet tildelt et kontrakt af Vattenfall, til levering af undersøiske inter-array kabelsystemer til Kust Zuid III og IV havmølleparker i Holland. Kontrakten kommer efter, at Vattenfall opnåede tilladelse til at udvikle disse ikke-subsidierede vindmølleparker.

Projektet er en vigtig tilføjelse til Prysmians voksende portefølje af 66 kV inter-array kabelsystemer i forlængelse af Borssele III & IV, Hornsea 2 og Provence Grand Large.

Prysmian skal designe, teste og levere 172 kilometer 66 kV XLPE-isolerede inter-array kabler med tilbehør til forbindelse af de 76 møller. Kablerne vil blive produceret i Nordenham (Tyskland) med levering i 2022.

Kust Zuid 3 & 4 havmølleparker vil tilsammen have en 760 MW kapacitet, nok til at forsyne mere end en million hollandske husstande. Projektet er del af en bredere energiplan, som støttes af den hollandske regering, der sigter mod at gøre 16% af landets samlede energiforbrug bæredygtigt til 2023.

Find flere oplysninger om Prysmains produktsortiment til offshore vindmøllebranchen på vores koncern hjemmeside eller download vores 66kV inter-array brochure hertil.