Prysmian tildeles 6 ekstra point på Dow Jones Sustainability Index

Koncernen rangerer som nr. 3. efter store spillere som OSRAM og Legrand  

Prysmian Group har forbedret sine resultater indenfor bæredygtighed med 6 points fra forrige år og rangerer nu på en tredje plads indenfor “Electrical Components & Equipment” segmentet på Dow Jones Sustainability Index – kun overhalet af OSRAM Licht AG og Legrand SA. Koncernens rangering ligger endda foran førende virksomheder som ABB, Fuji og Rockwell Automation. Overordnet blev Philips Lighting tildelt titlen som industrileder efterfulgt af Schneider Electric.

Dow Jones Sustainability Index (DJSI) er et af verdens mest prestigefyldte bæredygtighedsindekser, anerkendt for at vurdere, tracke og rangere de økonomiske resultater af 2.900 virksomheder globalt. Prysmians resultater bliver gennemgået af RobecoSAM, et schweizisk bæredygtighedsvurderingsbureau, der siden 1999 har foretaget en årlig vurdering af virksomheder noteret på verdens største børser og derefter medtaget i DJSI.

Prysmian modtog anerkendelse for sine bestræbelser og engagement indenfor alle aspekter af virksomhedernes sociale ansvar, hvilket placerer koncernen godt over branchens gennemsnit. De økonomiske og sociale dimensioner er i overensstemmelse med branchens bedste, mens der er sket et betydeligt fremskridt med hensyn til miljø-dimensionen.

Prysmian DJSI 2017 Vurdering
Samlet CSA (Corporate Sustainability Assessment)
Resultat: 82 (mod 76 i 2016)
Rang: 3. (mod 4. i 2016)

Økonomisk dimension
Resultat: 80 (mod 79 i 2016)
Rang: 2. (mod 4. i 2016)
Vægt af dimension: 43% (mod 40% i 2016)

Miljømål
Resultat: 81 (mod 67 i 2016)
Rang: 4. (vs 5. i 2016)
Vægt af dimension: 29% (mod 28% i 2016)

Social Dimension
Resultat: 87 (mod 80 i 2016)
Rang: 2. (vs 2. i 2016)
Vægt af dimension: 28% (mod 32% i 2016)

Prysmian har forbedret sin rangering på grund af talrige projekter inden for miljø, samfund og ledelse,” udtalte Andrea Pirondini, COO Prysmian Group. “Disse omfatter blandt andet en bæredygtighedspolitik, der konkretisere Prysmians strategiske prioriteringer med henvisning til FN’s mål for bæredygtig udvikling. En bæredygtighedsplan med prioriteter, mål og handlinger – i overensstemmelse med Prysmians forretnings- og virksomhedsværdier samt en menneskerettighedspolitik til anvendelse inden for HR. ”

Koncernens engagement i bæredygtig innovation har ligeledes ført til teknologiske milepæle, der for eksempel har forbedret 700 kV (PPL) og 600 kV (XLPE) HVDC kablers kraftoverførselskapacitet og netværkspålidelighed med 15 procent. P-Laser 600 kV kabelteknologi kan ligeledes opnå en omkostningsreduktion på 30 procent per MW transmitteret.

Bæredygtighed er alle ansattes ansvar, og vi arbejder struktureret på samtlige niveauer for at øge bevidstheden om koncernens indvirkning på miljømæssige og sociale emner. Vores produktion verden over er forpligtet til at forbedre og harmonisere vores praksis, forsøge at undgå spild af ressourcer og udnytte virksomhedens knowhow og ekspertise,” understreget Andrea Pirondini, COO.