Prysmian støtter Tesla med deres bæredygtige fremtid

Prysmian Australia bifalder Elon Musks planer om at bygge verdens største lithiumion-batteri lagringsanlæg i et forsøg på at løse Sydaustraliens energiproblemer.

I en historisk aftale, samarbejder Elon Musk og hans team hos Tesla med det franske firma Neoen og den statslige regering i landsdelen, om at opbygge et 100 MW lithiumion-batteri lagringsanlæg, der vil supplere Sydaustraliens engagement i vedvarende energi. Planen er at færdiggøre byggeri inden for 100 dage fra projektets start.

Lageringsanlæg placeres ved siden af Neons 99 turbiner, der indgår i Hornsdale vindmøllepark. Det vil være forbundet til det lokale AC-transmissionsnet og udføre en dobbelt rolle, nemlig til opbevaring af ubrugt vedvarende energi samt distribution af energi til elnettet, på tidspunkter med spidsbelastning.

Hvis alt går efter planen, vil anlægget øge pålideligheden af landsdelens energiforsyning og dæmpe stigende energipriser.

Prysmian Australia CEO Frederick Persson udtaler, ”Virksomheden er begejstret for at være involveret i et historisk projekt, der støtter landsdelens omlægning til en fremtid med vedvarende energi. Projektet vil sætte Sydaustralien på kortet som globale leder inden for vedvarende energi, og vores kabler bidrager til dette”, afslutter han.

Prysmian Australia har allerede leverer 69 kilometer en- og flerleder 33 kV kabler til Hornsdale vindmøllepark, der benytter koncernens avancerede teknologi “Termitex®” til beskyttelse mod termitter.