Prysmian Slatina fabrik får egen børnehave

Balancen mellem arbejde og privatliv er en udfordring især forældre med små børn. Omkring Prysmians fabriksanlæg i Slatina (Rumænien), som udgør koncernens største i Europa, mangler der heldags børnehaver, og offentlige tilbud er dyre. Derudover er fabrikken placeret i en industripark langt væk fra daginstitutioner.

Fabrikkens HR-team har lyttet til medarbejderes behov og udarbejdet et projekt dedikeret til at sikre, at hver medarbejder har lige adgang til udviklingsmuligheder. Prysmian Group har igennem dets ”Side-by-Side” mangfoldigheds- og inklusionsprogram forpligtet sig til at fremme en forretningsmodel, der integrerer økonomisk, socialt og miljømæssigt ansvar i alle dets aspekter og aktiviteter.

Derfor er der blevet etableret en børnehave for medarbejdernes yngste, hvor 35 børn kan blive passet, alt i mens forældrene arbejder.

 

Første skoledag

Den 1. september 2020 havde 35 børn i alderen 2 til 6 år deres første dag i børnehaven i Slatina (Rumænien), hvor lærere og en sygeplejerske bød dem velkommen med spil, musik og en mini-zoo med geder, kaniner, kyllinger og endda en hest. Midt på dagen blev der serveret frokost og de yngste tog en lur bagefter. Børnene har alle en ting til fælles nemlig, at deres forældre er blandt de 1.200, medarbejdere der arbejder på fabrikken på tværs af vejen.

”Den første dag var børnene lidt usikre, men i slutningen af dagen ville de ikke hjem,” minder Dario Rugge, HR-direktør.

Dario satte sig for at oprette en børnehave, da han ankom til Slatina for næsten to år siden. Det var klart for Dario, at det var en prioritet at løse dette problem, da godt en tredjedel af fabrikkens medarbejdere er kvinder, hvilket er et af de højeste niveauer for en Prysmian Group-fabrik. Han begyndte med at finde budget, faciliteter, hyre ansatte, få juridisk rådgivning og tegne de nødvendige forsikringer. Prysmian betaler børnehavens udgifter og forældrene yder et mindre bidrag. Børnehaven er åbent året rundt og har ligeledes faciliteter til arrangementer, såsom fødselsdagsfester og andre kurser.

”Vores medarbejdere er afgørende for driften. Derfor er det vigtigt, at hjælpe dem med at opnå en bedre balance mellem arbejde og privatliv. Herved bliver virksomheden et bedre sted at arbejde”, siger Chief HR-officer Fabrizio Rutschmann.