Prysmian skal udvikle kabelforbindelse mellem to Kanariske Øer

Prysmian Group har fået tildelt en ny kontrakt til en værdi af godt € 27 millioner af Red Eléctrica de España (REE), den spanske transmissionssystemoperatør (TSO), til at forbinde to Kanariske Øer – Lanzarote og Fuerteventura.

Det nøglefærdige projekt involverer design, fremstilling, installation og idriftsættelse af et 132 kV HVAC 3-leder sø- og landkabelsystem med XLPE-isolering. Forbindelsen skal anlægges fra Playa Blanca på øen Lanzarote til La Oliva på øen Fuerteventura, hvor af 14 kilometer er undersøisk og 2 kilometer er underjordisk.

Søkablet vil blive fremstillet på koncernens fabriksanlæg i Arco Felice (Italien), mens landkablet vil blive produceret i Vilanova (Spanien). Selve kabelnedlæggelse til vands vil blive udført et af koncernens eget fartøj.  Levering og idriftsættelse af projektet er planlagt til 2021.

Projektet bekræfter koncernens gode partnerskab med REE, som i de senere år har tildelt Prysmian flere kabelprojekter, herunder to interconnector links mellem Spanien og Marokko, to projekter til at forbinde øerne Majorca og Ibiza såvel som en underjordisk kabelforbindelse mellem Frankrig og Spanien, der blev tildelt af et joint venture mellem REE og den franske netoperatør Réseau de Transport d’Électricité (RTE).