Prysmian skal opgradere det franske elnet

Prysmian Group har underskrevet en ny rammeaftale med Réseau de Transport d’Electricité (RTE), Frankrigs transmissionssystemoperatør, som største partner til opgradering og udvikling af det franske elnet.

Prysmian Group er tildelt den største del af dette projekt og vil være ansvarlig for at levere, installere og teste forskellige underjordiske HVAC kabelsystemer fra 90 kV op til 400 kV. Rammeaftalen dækker perioden 2021-2023 med mulighed for forlængelse i yderligere to år. Prysmian vil til dette projekt benytte dets lokale fabriksanlæg i  Gron og Montereau (Frankrig), der beskæftiger mere end 1.400 mennesker med produktion af HV og P-Laser-teknologi. Sidstnævnte er koncernens højtydende, innovative og bæredygtige kabelsystemløsning, som kan bidrage betydeligt til udviklingen af ​​smartere og grønnere forsyningsnet.

Denne rammeaftale bekræfter Prysmian Groups partnerskab med RTE og konsoliderer deres langsigtede og succesrige forhold og RTEs tillid til Prysmian.

”Vi er stolte over at have muligheden for at spille en nøglerolle i opgraderingen af ​​den strategisk infrastruktur for vores land ved at stille vores Made-in-France kabelteknologi til rådighed,” kommenterede Laurent Tardif, CEO for Prysmian Group Sydeuropa.

Prysmian har i løbet af de sidste år allerede forsynet RTE med kabler til Fécamp, Courseulles-sur-Mer, St. Nazaire og Noirmoutier havmølleparker, IFA2-søkabel mellem UK og Frankrig,  HVDC-underjordisk forbindelse mellem Piemont (Italien) og Savoy (Frankrig) samt INELFE 320 kV DC XLPE underjordiske forbindelse mellem Baixas (Spanien) og Santa Llooggia (Frankrig).

Prysmian Group er anerkendt som en førende aktør i udviklingen af ​​strategiske undersøiske- og underjordiske forsyningsprojekter, der kan skabe stadig mere effektive og bæredygtige elnet.