Prysmian skal leverer søkabelforbindelse til Borssele III & IV havvindmøllepark i Nordsøen

Prysmian Group er blevet tildelt en kontrakt af Van Oord Offshore Wind B.V. til udvikling af et undersøisk inter-array kabelsystem til forbindelse af Borssele III & IV havvindmølleparker, beliggende i Borssele vindmøllezonen, en hollandsk Exclusive Economic Zone (EEZ) cirka 22 kilometer fra kystbyen Zeeland (Holland). De to havvindmølleparker forventes at generere en samlet årlig kapacitet på 3.200 GWh.

Prysmian vil være ansvarlig for design, fremstilling, levering og testning af 175 kilometer 66 kV 3-leder kabler med XLPE isolering i forskellige tværsnit og inklusiv alt relateret tilbehør. Alle kabler vil blive produceret på koncernens fabriksanlæg i Pikkala, Finland og skal efter planen leveres i begyndelsen af ​​2020.

“Denne kontrakt bekræfter vores ledende rolle i udviklingen af ​​havvindmølleparker i Europa. Hvad angår et voksende marked for overlegne inter-array projektkompetencer og kundetilpassede løsninger med høj ydeevne,” udtaler Hakan Ozmen, EVP for Projects hos Prysmian Group.

Projektet vil sikre bæredygtig og CO2 venlig elektricitet til mere end 825.000 husstande i Holland, som del af en bredere energiplan støttet af den hollandske regering. Inden 2023 er målet at, vedvarende energi skal udgøre 16 procent af den samlede elproduktion.