Prysmian skal leverer inter-array kabelsystemer til 3 havvindmølleparker i Frankrig

 

 

Prysmian Group har sikret sig tre nye nøglefærdige projekter til design, levering og installation af undersøisk inter-array kabelsystemer til tre havvindmølleparker i Frankrig. Disse projekter udgør samlet ​​Frankrigs første store havvindmøllepark.

Det er Eolien Maritime France (EMF er et joint-venture mellem det franske selskab EDF Energies Vouvelles og det kanadiske firma Endridge), der har tildelt Prysmian en € 200 millioner kontrakt i forbindelse med to havvindmølleparker Fécamp og Courseulles-sur-Mer, der ligger uden for kysten af Nordfrankrig. Et tredje projekt til Saint Nazaire, også ejet af EMF, til en værdi af € 20 millioner, er i færd med at blive sikret via et konsortium mellem Prysmian og Louis Dreyfus Travocean.

“Disse markante kontrakter bekræfter, at vi har alle de nødvendige kompetencer for at nå vores ambitiøse vækstmål inden for havvindmøllepark markedet. Vores investeringer har styrket både vores evne til at producere såvel som eksekvere, og markedet viser deres tillid hertil”, udtaler Hakan Ozmen, EVP for Projects Business Unit hos Prysmian.

Ifølge kontrakterne skal Prysmian samlet levere 345 kilometer 33 kV 3-leder undersøiske kabler inklusiv tilbehør og terminering til forbindelse af de 83 vindmøller til Fécamp (498 MW kapacitet) såvel som de 75 vindmøller til Courseulles-sur-Mer (450 MW kapacitet) samt de 80 vindmøller til Saint Nazaire (480 MW kapacitet).

Til projektinstallation vil Prysmian benytte sine strategiske beliggende faciliteter i General Cables datterselskab NSW. Søkablerne vil blive produceret på koncernens fabriksanlæg i Montreux (Frankrig) og samlet og færdiggjort i Nordenham (Tyskland).

Levering og idriftsættelse af kablerne forventes i perioden 2020-2022, afhængigt af de enkelte projektets tidslinjer.

“Disse projekter udgør en vigtig milepæl for Prysmian og viser at vores ambition om at blive en one-stop-service udbyder, der dækker hele forsyningskæden er troværdig og holdbar,” tilføjede Alessandro Panico, Sales Team Manager for Offshore Wind hos Prysmian Group.