Prysmian skal leverer 33 kV søkabler til havvindmøllepark i Belgien

siemens-d7-wt

Prysmian Group har fået tildelt en kontrakt til en værdi af godt 13 millioner euro af Tideway BV, i forbindelse med Rentel havvindmølleparkprojektet.

Rentel NV blev grundlagt af et konsortium bestående af belgiske specialister med en betydelig erfaring i offshore vind, der er gået sammen om at udvikle, finansiere og drive Rentel offshore projektet, der består af en 309 MW havvindmøllepark koncession, i den belgiske del af Nordsøen.

Rentel havvindmøllepark ligger omkring 34 km fra havnen i Zeebrugge og cirka 40 km fra Oostende, ud for den belgiske kyst. Det vil bestå af 42 Siemens D7 type vindmøller og vil producere næsten 309 MW, hvilket kan leverer CO2-venlig strøm til 285.000 husstande. Projektet bliver den femte havvindmøllepark i den belgiske del af Nordsøen, og den skal bidrage til Belgiens førende rolle inden for offshore vindenergi, at opnå EU klimastandarder samt øge energiforsyningssikkerheden i Belgien.

Prysmian er ansvarlig for konstruktion, fremstilling og levering af de 33 kV søkabler i forskellige tværsnit sammen med relaterede kabeltilbehør. Prysmian er ligeledes ansvarlig for offshore kabelterminering og testning. Kablerne vil blive produceret på koncernens facilitet i Drammen, Norge. Kablerne er planlagt til levering i sommeren 2017, mens termineringen er planlagt til at være afsluttet i foråret 2018.

Gennem årene har Prysmian investeret meget i nye og opgraderede fremstillings- og installationsaktiver, hvilket har øget udbuddet af produkter med innovative teknologier samt styrket udførelsen af projekter og services til offshore markedet.

Koncernen har for nyligt lanceret sin EPR isoleret 66 kV kabelløsning til inter-array applikation, hvilket udgør markedets første løsning til dette spændingsniveau, med op til 15% omkostnings-besparelse for havvindmølleparker.

Prysmian har tre produktionsanlæg dedikeret til søkabler, beliggende i Arco Felice (Italien), Pikkala (Finland) og Drammen (Norge), samt tre installationsfartøjer, Giulio Verne, Kabel Enterprise og den nyligt indkøbt Ulisse.