Prysmian skal levere underjordisk kabelforbindelse til East Anglia ONE havvindmøllepark i UK

Siemens liefert insgesamt 102 getriebelose Windturbinen des Typs SWT-7.0-154 für das Projekt East Anglia ONE. Mit 714 Megawatt wird das Windkraftwerk das bislang größte Projekt für Siemens hinsichtlich der installierten Leistung. Siemens to deliver 102 direct-drive wind turbines of type SWT-7.0-154 for the project East Anglia One. The 714 megawatt wind power plant will be the largest project in terms of capacity for Siemens so far.

Prysmian Group har sikret sig en 27 millioner £ kontrakt med East Anglia One Limited (et joint venture partnerskab mellem Scottish Power Renewable og Wattenfall Wind Power), til at levere og installere en underjordisk kabelforbindelse, der skal knytte East Anglia One havvindmøllepark, der ligger i Nordsøen 45 km øst for Suffolk county, til elnettet.

Kontrakten indebærer levering og installation af et 220 kV dobbelt kredsløb, bestående af 6 kabler, fra kysten ved Bawdsey (øst for Ipswich) til en ny transformerstation i Bramford (nordvest for Ipswich), langs en rute på cirka 37 kilometer.

Prysmian er ansvarlig for systemdesign, levering, installation samt testning af kabler og tilbehør. De underjordiske højspændingskabler vil blive fremstillet af Prysmian og installeret af koncernens UK-baseret installationsdivision. De har en fremragende historik med anlægsarbejde af denne type i Storbritannien, herunder landforbindelsen til Gwynt y Môr vindmøllepark i Wales samt Western Link DC sektioner.

East Anglia ONE havmøllepark bestående af 102 vindmøller, der tilsammen genererer en kapacitet på 714 MW – nok til at forsynet 500.000 hjem med energi.

Projektet er planlagt til at starte i begyndelsen af 2017, mens kabel installationsfasen er planlagt til at finde sted i perioden fra oktober 2017 til september 2018. I løbet af denne tid, vil Prysmian beskæftige cirka 50 personer, for at udføre projektet.

“Dette er et meget vigtigt projekt for Prysmian, og det viser igen bredden af vores ekspertise. Både med hensyn til fremstilling af højspændingskabler men også i forhold til teknisk ekspertise med design og installation. Vi er glade for at være involveret i et af verdens førende projekter, af stor betydning for den britiske vedvarende energi “, udtaler Llyr Roberts, Prysmian UK CEO.