Prysmian skal levere søkabler til Hornsea Project Two – verdens største havvindmøllepark

Prysmian Group har fået tildelt en ny kontrakt af Ørsted Wind Power A/S til levering af undersøiske inter-array kabler til, hvad der bliver verdens største havvindmøllepark.

Hornsea Project Two, der kommer til at ligge 89 km fra kysten ved Yorkshire, vil kunne forsyne over 1,3 millioner boliger med vedvarende elektricitet, efter den sættes i drift i 2022.

Prysmian Group vil være ansvarlig for design, fremstilling, levering, terminering og testning af inter-array søkabelsystemet, der forbinder 110 af de 165 vindmøller samt offshore-platformen. Projektet omfatter mere end 300 km 66 kV inter-array kabler med EPR isolering og armering såvel som alt relaterede tilbehør.

De undersøiske kabler vil blive produceret på koncernens fabriksanlæg i Wrexham ( Wales, Storbritannien), mens armeringsprocessen vil blive udført i Drammen, Norge. Kablerne skal leveres i 2021.

Prysmian Group har haft speciel fokus på dette voksende markedssegment, der kan udnytte dets produktinnovation og nye installationsaktiver og -kapacitet. På produkt innovationsområdet har koncernen lanceret sin nye EPR-isolerede 66 kV inter-array kabelløsning, der kan spare op til 15 procent i omkostninger til havvindmølleparker og dermed støtte udviklingen og væksten på markedet.

“Vi er stolte af at supportere Ørsted med deres udfordringer og give det britiske marked kabler af højeste kvalitet, der fremstilles lokalt til næste generation af havvindmølleparker i Storbritannien. Udviklingen af ​​elnet infrastruktur til transmission og distribution af vedvarende energikilder er af strategisk betydning. Med denne kontrakt viser vi vores evne til også at tilbyde konkurrencedygtig inter-array kabelteknologi samt vores ubestridte lederskab inden for eksportkabler,”
udtaler Alessandro Panico, Sales Team Manager Offshore Wind hos Prysmian Group.

“Vi er glade for at samarbejde med Prysmian Group, som kan prale af mange års erfaring og en stærk track-record inden for innovation, herunder udvikling af HV søkabelløsninger. Gruppens investering hertil er et tydeligt signal om tillid til den fortsatte vækst af havvindmøllemarkedet i Storbritannien”, udtaler Duncan Clark, Hornsea Projects Program Director, Ørsted Wind Power A/S.