Prysmian skal levere søkabler til 3 havvindmølleparker i Frankrig

rte-france-contractPrysmian har fået tildelt en kontrakt til en værdi på over 300 millioner € af Réseau de Transport d’Electricité (RTE) til udvikling af HVAC undersøisk kabelforbindelse fra tre planlagte havvindmølleparker til fastlands elnettet i Frankrig.

De tre projekter Fécamp, Calvados og Saint Nazaire bliver etableret af Eolien Maritime France (EMF), og repræsenterer de første søkabelforbindelser fra RTE, til overførelse af vedvarende energi fra havvindmølleparker.

Prysmian vil være ansvarlig for design, levering, udlægning, installation, test og idriftsættelse af to HV eksport søkabler til hver af de tre havvindmølleparker, inklusive jordkabler til forbindelse til det franske elnet. De undersøiske kabelforbindelser vil består af HVAC 220 kV 3-leder kabler med PEX isolering og trådarmering.

Søkablerne vil blive produceret på koncernens fabriksanlæg i Arco Felice, Italien samt i Pikkala, Finland – mens jordkablerne vil blive fremstillet i Gron, Frankrig. Levering af kabler er planlagt til mellem 2018 og 2020, med løbende idriftsættelse mellem 2019 og 2022. Til maritim udlægning har Prysmian til hensigt at bruge sit eget skib Enterprise, et DP 2 fartøj til kabellægningsaktiviteter.

 “Vi er stolte af at støtte RTE med denne vigtige udfordring” udtalte Massimo Battaini, SVP Energy Projects. “Prysmian er i vid udstrækning involveret i levering af pålidelig og bæredygtig energitransmission i Frankrig, via realisering af Frankrig-Spanien og Italien-Frankrig samkøringslinjer. Denne kontrakt ikke blot konsoliderer vores forhold til RTE, men bekræfter også Prysmian lederskab indenfor HV undersøiske kabelløsninger“, konkluderede Mr. Battaini.