Prysmian skal levere søkabelsystem til Saint-Nazaire havmøllepark i Frankrig

Prysmian Frankrig er i et konsortium med Louis Dreyfus TravOcean, specialist i installation og beskyttelse af undersøiske kabler, blevet tildelt en kontrakt til en værdi af over 20 mio. euro til levering, installation og beskyttelse af et eksport kabelsystem til Saint-Nazaire havmøllepark, på ​​vegne af franske EDF Renouvelables og canadiske Enbridge.

Den fremtidige havmøllepark Saint-Nazaire vil bestå af 80 vindmøller hver med en kapacitet på 6 megawatt (MW) til en samlet effekt på 480 MW. Møllerne vil blive placeret i Atlanterhavet mellem 12 og 20 kilometer fra Frankrigs vestkyst på et 78 km² samlet areal, på en dybde mellem 12 til 25 meter.

Parken skal efter planen være i drift til 2022 og levere 20% af strømforbruget til Loire-Atlantique.

Prysmian Frankrig vil være ansvarlig for design, produktion, levering, testning og idriftsættelse af de 120 kilometer HV søkabler bestående af 33 kV XLPE 3-leder, som også skal indeholde optiske fibre til kontrol- og kommunikation. Alle kabler vil blive produceret på koncernens fabrik i Montereau og Gron (Frankrig).

“Denne kontrakt bekræfter endnu en gang koncernens ledende rolle inden for udvikling af innovative kabelsystemer og projektstyring til offshore vindenergi, hvor vi kan tilbyde kundetilpassede og effektive løsninger,” udtaler Laurent Tardif, CEO for Sydeuropa hos Prysmian Group.