Prysmian skal levere søkabel til link mellem Egypten og Saudi-Arabien

På tværs af Gulf of Aqaba (Akaba-bugten)

Prysmian Group har fået tildelt en kontrakt til en værdi af omkring € 221 mio. for levering af et +500 kV HVDC sø- og landkabelsystem, der skal overføre energi mellem Egypten og Saudi-Arabien på tværs af Aqaba bugten.Projektet blev tildelt Prysmian Group af Egyptian Electricity Transmission Company (EETC) og Saudi Electricity Company (SEC). Den nye forbindelse vil lette den strategiske udveksling af energi mellem de to lande og vil forbinde Gulf Cooperation Council (GCC) landene med det afrikanske kontinent.Kontraktens underskrift forventes i begyndelsen af ​​oktober 2021. Levering og idriftsættelse af projektet er planlagt til 2024.

Projektet indebærer design, levering, installation og idriftsættelse af 127,5 kilometer HVDC ± 500kV masseimprægneret 1-leder søkabel samt 43,5 kilometer dobbeltarmeret 36 kV XLPE 1-leder søkabel såvel som 61 kilometer MINISUB fiberoptisk søkabel til telekommunikation og DTS-overvågning (Distributed Temperature Sensing).

Det nye link med en kapacitet på 3.000 MW, skal transportere elektricitet mellem Badr transformerstation i Kairo (Egypten) til Madinah East transformerstation i Saudi-Arabien. Kabelruten vil krydse Aqaba-bugten langs en rute på cirka 20 kilometer og en maksimal vanddybde på cirka 1 .000 meter.

“Vi takker EETC og SEC for dette projekt og ser frem til at være en nøglepartner for to førende systemansvarlige transmissionsoperatører (TSO) i forbindelse med opgraderingen af elnetinfrastrukturen i regionen,” udtaler Hakan Ozmen, EVP for Projects hos Prysmian Group.

De masseimprægnerede kabler vil blive produceret i Arco Felice (Italien) mens de fiberoptiske søkabler vil blive fremstillet i Nordenham (Tyskland). Offshore installationsaktiviteterne vil blive udført af koncernens kabellægningsskibe, der er egnede til kabeludlægning på dybt vand.