Prysmian skal levere søkabel mellem Kreta og Grækenland

Nøglefærdigt projekt

Prysmian Group er tildelt en ny kontrakt til en værdi af € 125 millioner for en søkabelforbindelse mellem øen Kreta og fastlandet Grækenland, i Peloponnes regionen. Projektet er tildelt af IPTO (Independent Power Transmission Operator), som driver transmissionssystemet i Grækenland.

Projektet udgør den første el-forbindelse mellem den græske ø og fastlandet og involverer design, levering, installation og idriftsættelse af et HVAC kabelsystem, bestående af 150 kV 3-leder kabler med XLPE isolering og dobbeltarmering. Kablet skal anlægges langs en rute på 135 kilometer, ned til 950 meters dybde.

Søkablerne vil blive produceret på koncernens fabrik i Arco Felice, Napoli og installeres til søs af koncernens kabellægningsfartøj Giulio Verne. Levering og idriftsættelse er planlagt til 2020.

Det nye projekt bekræfter koncernens rolle som en vigtig aktør inden for søkabelforbindelser i Europa og især i Middelhavsområdet, hvor Prysmian for nylig blev tildelt en kontrakt om to sammenkoblinger mellem Kyklade øerne Evia, Andros og Tinos, ligeledes bestilt af IPTO.

Læs mere om alle vores produkter og services til energitransmission på koncern hjemmesiden.

Tilmeld dig vores koncern nyhedsbrev.