Prysmian skal levere kabler til Mero 1 olieprojekt i Brasilien

Stålrørs umbilical kabler fra vores SURF portefølje

Prysmian Group er blevet tildelt en kontrakt af Libra, et konsortium af førende internationale olie- og gasoperatører, til levering af stålrørs umbilical kabler til installation i Mero 1. offshore oliefelt i Brasilien.

Libra konsortiet ledes af Petrobras (med en andel på 40%) i partnerskab med Shell Brasil (20%), Total (20%), CNPC (10%) og CNOOC Ltd. (10%). Konsortiet har også deltagelse af det statsejede selskab Pré-Sal Petróleo SA (PPSA), som manager for produktionsdelingen.

Helt enkelt er Mero 1. et offshore olieprojekt på meget dybt vand. Projektet vil bestå af op til 17 brønde og en FPSO, beliggende godt 180 kilometer syd for Rio de Janeiro i Santos-bassinet med en vanddybde på cirka 2.000 meter under havets overflade.  Efter planen skal olieproduktionen påbegyndes i 2021.

Mero 1-projektet er en ægte milepæl i den teknologiske udvikling af olie- og gasindustrien i Brasilien, da det er det første projekt i regionen, der bruger denne løsning.

Kontrakten inkluderer levering af cirka 60 kilometer 9 og 12 funktioner 1/2 ”diameter 10kpsi superduplex stålrørs kabler, der vil blive fremstillet lokalt på koncernens fabriksanlæg i Vila Velha (Brasilien).

Denne kontrakt markerer overgangen fra levering af traditionel termoplastteknologi og er et vellykket resultat af mere end et årti, med erfaring fra levering af dybvandsløsninger til olieproduktion og -services.

Læs mere herom på vores koncern hjemmeside