Prysmian skal levere inter-array kabelsystem til Northwester 2 i Belgium

NSW, et datterselskab af General Cable som for nylig blev en del af Prysmian Group, er blevet tildelt en kontrakt af North Wester NV til udvikling af et undersøisk inter-array kabelsystem til Northwester 2 havvindmøllepark, som ligger i den belgiske del af Nordsøen, ca. 50 km nordvest for Oostende.

Projektet udvikles af ParkWind NV, et selskab der planlægger, finansierer, anlægger og driver offshore vindmølleparker. Northwester 2 havvindmøllepark får, som verdens første installeret 23 af MHI Vestas nye og store V164-9.5 MW vindturbiner. Efter færdiggørelse ultimo 2019 vil havvindmølleparken med en årlig kapacitet på 224 MV kunne forsyne mere end 220.000 boliger.

NSW skal designe, producere og levere 25 kilometer 33 kV undersøiske kabler samt varetage terminering og -testning før idriftsættelse. Søkablerne er planlagt til levering i sommeren 2019.

”Kontrakten er et klart bevis for, at NSWs ekspertise og know-how inden for submarine og off-shore kan styrke Prysmian Groups lederskab inden for havvindmøllemarkedet, ved at udnytte gruppen bredde portefølje af produkter, teknologier og aktiver”, udtaler Hakan Ozmen, EVP Projekter BU, Prysmian Group.

NSW har hovedkvarter i Nordenham (Tyskland), der ligger strategisk tæt på Vesterhavet. Læs mere om deres kompetencer her.

Læs mere om vores produkter og services til off-shore vindmøllebranchen på vores koncern hjemmeside.

Tilmeld dig vores danske nyhedsbrev her.